AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.03 // 22.1.2021

"Peli toimii peilinä ja rehellisenä palautteena" - KTP kohtaa PK-35:n lauantaina

"Peli toimii peilinä ja rehellisenä palautteena" - KTP kohtaa PK-35:n lauantaina

Argo Arbeiter odottaa vastauksia kauden avausottelusta. (Kuva: Juha Tamminen)

Tammikuun alussa treenikentille palannut KTP pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina, kun vastaan asettuu Ykköseen noussut helsinkiläinen PK-35.

Parin viikon treenien jälkeen KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter on tyytyväinen joukkueen kunto ja terveystilanteeseen. Harjoitusvahvuudessa on jo suurin osa joukkueesta. Testeissä on käynyt pelaajia ja myös uusia pelaajia on luvassa lähiviikkoina.

- Treenit alkaneet tosi hyvin joukkueella, eikä isompia loukkaantumisia ole ollut. Antti Mäkijärvi palasi tällä viikolla joukkuevahvuuteen. Paavo Voutilainen on vielä varusmiespalveluksessa ja Michael Ogungbaro sekä Asier Arranz ovat vielä kotimaisemissaan.

- Tilanne elää jatkuvasti, sillä korona ja työlupa-asiat aiheuttavat omat haasteensa pelaajien hankintaan ja matkustamiseen. Harjoitusvahvuus on kuitenkin riittävä ja paranee lähiaikoina, Arbeiter kertaa kuluneita viikkoja.

Lauantaina vastaan asettuu siis Pallokerho-35 Helsingin Pihlajamäestä. Viipurista lähtöisin olevan seuran historiaan mahtuu värikkäitä vaiheita, lukuisia muuttoja sekä ylä- että alamäkiä. Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä PK-35 nousi kahden edellisen kauden aikana suoraan Kolmosesta Ykköseen. Uuden tulemisen on mahdollistanut erinomainen yhdistelmä lupaavia nuoria ja meritoituneita pitkän linjan liigapelureita. Yhteensä helsinkiläisten riveistä löytyy kokemusta yli 400 pääsarjaottelun verran, ja Veikkausliigaa enemmän seuranneille esimerkiksi Ville Salmikivi, Jaakko Lepola ja Pauli Kuusijärvi lienevät tuttuja nimiä.

Arbeiter tunnustaa kuitenkin, ettei nimivahvan vastustajan pelitapa ole kovinkaan tuttu, vaan keskiössä on nyt joukkueen oma peli.

- Ensimmäisessä pelissä on oleellista nähdä, miten harjoituksissa tehty työ ja viime kaudella opittu näkyy kentällä. Peli itsessään toimii peilinä ja rehellisenä palautteena siitä, mikä toimii ja mihin suuntaan treenaamista pitää ohjata jatkossa, Arbeiter linjaa.

Ottelu Arto Tolsa Areenalla alkaa lauantaina 23.1. kello 15.00 ja pelataan suljetuin ovin. Ottelu on kuitenkin nähtävissä suorana Karpot-TV:n YouTube-kanavalta.

Lisää uutisia