AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.02 // 12.1.2021

Uusi maailman antidopingsäännöstö voimaan - Puhtaasti paras -verkkokoulutus myös Veikkausliigapelaajille

Uusi maailman antidopingsäännöstö voimaan - Puhtaasti paras -verkkokoulutus myös Veikkausliigapelaajille

Kuva: Juha Tamminen

Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla niin pelaajat, taustat kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista.

Vuoden 2021 alusta voimaan astui uusi maailman antidopingsäännöstö, jonka osana on ensimmäistä kertaa kansainvälinen koulutusstandardi. Koulutusstandardin tavoitteena on yhdenmukaistaa koulutustoimintaa maailmanlaajuisesti ja varmistaa urheilijoiden oikeus saada antidopingkoulutusta.

Kaksi keskeistä periaatetta koulutusstandardissa ovat:
1) Urheilijan tulisi saada ensikosketus antidopingtoimintaan koulutuksen, ei testauksen kautta.
2) Jokaisen kansainvälisen tason urheilijan (ja tukihenkilön) tulisi saada koulutusta ennen lähtöä maastaan.

Periaatteiden toteutumiseksi Palloliitto suosittelee kaikille jalkapallon parissa toimiville Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen tekemistä. Koulutus on erityisen tärkeä kaikkien maajoukkueiden pelaajille ja taustoille sekä tasomäärittelyn piiriin kuuluvien joukkueiden pelaajille ja taustaryhmille.

Vuonna 2021 tasomäärittelyn piiriin kuuluvat Veikkausliiga, Kansallinen Liiga ja miesten Ykkönen sekä miesten Futsal-Liiga. Kaikkien tulisi tehdä SUEK:in uusi Puhtaasti paras -verkkokoulutus, sillä nykyisen verkkokoulutuksen suoritukset ovat nollautuneet eivätkä vanhat diplomit ole enää voimassa.

Lisää uutisia