AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 7.1.2021

Tomi Tolsa KTP:n toimitusjohtajaksi - legendaarinen nimi seuran johtoon

Tomi Tolsa KTP:n toimitusjohtajaksi - legendaarinen nimi seuran johtoon

Tomi Tolsa aloittaa FC KTP:n toimitusjohtajana. (Kuva: Matti Järvinen / FC KTP)

FC KTP on julkisen hakumenettelyn jälkeen valinnut toimitusjohtajakseen kotkalaistaustaisen Tomi Tolsan.

41-vuotiaalla Tolsalla on kattava liikunta- ja talouselämän koulutus, vahva järjestöelämän kokemus ja upea ura myös aktiiviurheilijana. Tolsa on japanilaisen budolajin, taidon, Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti.

Kun henkilöä puhutellaan Tolsana, herää Kotkan kulmilla ainakin väistämättä kysymys, "onkohan hän sukua Artolle?" Tomi Tolsan kohdalla voidaan todeta, ettei lähempää voisi liippaista. Tomi Tolsa on edesmenneen kotkalaisen jalkapallolegendan Arto Tolsan poika ja kolmesta lapsesta nuorimmainen.

FC KTP:n toimitusjohtajan paikkaa haki toistakymmentä henkilöä sen jälkeen, kun pesti julistettiin avoimeksi seuran miesten veikkausliiganousun varmistuttua marraskuussa.

– Haastattelimme muutamia ehdokkaita, ja rekrytoinnissa käytimme myös ulkopuolista konsulttiapua, kertoo FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen.

Mustonen myöntää, että Tomi Tolsan valinnan kanssa seuran hallitus joutui istumaan alas muutamankin kerran.

– Ei siksi, etteikö jo Tomin CV olisi ollut tarpeeksi kattava, vaan siksi, että teimme päätöksen – ei Tolsa-nimen takia vaan siitä huolimatta. Hänen aiemmat meriittinsä ovat kiistattomat, ja miehen kokemus, koulutus ja muut avut sopivat juuri meille, painottaa Mustonen.

Tomi Tolsa ilmoittaa, että KTP on seura, jonka leiman hän sai sydämeen jo syntyessään.

– Toista näin merkityksellistä seuraa ei ole olemassa, ja tulen tekemään tätä työtä suurella rakkaudella ja intohimolla. Meillä on valtavat mahdollisuudet kehittää seuraa, mutta edessä on varmasti myös haasteita, eikä kaikki mene kuin Strömsössä.

– Nyt kun olemme liigassa, kääntyy toiminta yhä voimakkaammin bisneksen puolelle. Talouden vahvistaminen ja seuranta ovatkin keskeisintä työsarkaani. Kun organisaatio ja talous ovat vakaalla pohjalla, on urheilutoimintaakin helpompi kehittää, Tomi Tolsa tähdentää.

Lisää uutisia