AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 2.1.2021

AC Oulun Ahola uskoo menestysmahdollisuuksiin Veikkausliigassa

AC Oulun Ahola uskoo menestysmahdollisuuksiin Veikkausliigassa

Jyrki Ahola katsoo luottavaisena kohti tulevaa kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu nousi takaisin Veikkausliigaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Päävalmentaja Jyrki Aholan mukaan pelkkä sarjapaikan varmistaminen ei ensi kaudella riitä.

Ahola haluaa hilata joukkueensa tavoitteet korkealle eikä vain tyytyä minimitavoitteeseen.

- Uskon, että pystymme pärjäämään Veikkausliigassa. Jos lähdemme tavoittelemaan vain sarjapaikkaa, niin se antaa myös mahdollisuuden hävitä enemmän pelejä. Mielestäni olemme kärkikolmikon takana samassa veneessä muiden joukkueiden kanssa materiaalin suhteen. Meillä on hyviä hankintoja sekä paljon nuoria pelaajia joista uskomme ainakin jonkun lyövän itsensä läpi, ja tietenkin toivottavasti mahdollisimman lyö läpi, Ahola toteaa.

AC Oulu pelasi Ykkösessä hyvän kauden häviten koko kauden aikana vain kahdesti. Ahola uskoo kuitenkin, että Veikkausliigassa tason pitää vielä nousta.

- Meillä on jokaisella osa-alueella vähän parannettavaa. On selvää, että meidän on saatava hyökkäyspeliämme monipuolisemmaksi ja pallollista pelaamista paremmaksi. Puolustuksemme on jo hyvissä kantimissa eikä niistä periaatteista tingitä. Jokaiselle osa-alueelle tarvitaan kuitenkin sellainen kymmenen prosentin parannus, arvioi Ahola.

AC Oulun peli perustuu vahvaan puolustuspelaamiseen ja se päästikin Ykkösessä alle maalin ottelua kohden. Ahola ei kuitenkaan aio perustaa peliä pelkästään puolustuksen varaan, vaan haluaa myös pallollista hyökkäyspelaamista.

- Tietenkin saattaa tulla sellaisia pelejä, joissa vastustaja on selkeästi parempi ja pakottaa meidät alas makaamaan, mutta emme ehdoin tahdoin lähde vain puolustamaan. Lähtökohtaisesti haluamme pelata jalkapalloa.

Edellisen kerran AC Oulu nähtiin Veikkausliigassa kaudella 2010. Oulussa onkin odotettu hartaasti paluuta liigakentille.

- Oulussa pelataan Veikkausliigaa taas kymmenen vuoden tauon jälkeen. Oulussa väki on innoissaan ja tälle on ollut hyvä tilaus, Ahola kertoo.

Lisää uutisia