AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.52 // 29.12.2020

Ilir Zeneli tietää mitä haluaa – ”Tiedän tarkalleen millaisia pelaajia haen”

Ilir Zeneli tietää mitä haluaa – ”Tiedän tarkalleen millaisia pelaajia haen”

Ilir Zeneli miettii tarkkaan hankintojen suhteen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden mukana oli joulukuussa runsaasti testipelaajia ja päävalmentaja Ilir Zenelillä on tarkkaan tiedossa millaisia vahvistuksia hän joukkueeseen hakee.

FC Lahti testasi joulukuun aikana pelaajia laajalla rintamalla ja harjoitusjakson jälkeen Zeneli perkaa antia ja pelaajia läpi. Haussa on pelaajia kentän lähes jokaiselle osa-alueelle.

- Olen katsellut pelaajia ja kartoittanut vaihtoehtoja. Pyrimme hakemaan täsmävahvistuksia ja tiedän millaisia pelaajia haen joukkueeseen. Talvi tulee olemaan haastava matkustusrajoitteiden ja muiden takia, mutta olen luottavainen, että sarjan alkuun mennessä joukkueemme on kasassa, Zeneli valottaa.

- Tiedän tarkalleen millaisia pelaajia haen ja mitä ominaisuuksia vaaditaan, mutta on tietenkin haasteellista saada juuri sopivaa pelaajaa, jolla on kaikki vaaditut ominaisuudet. Joskus pitää tehdä hieman kompromisseja, jatkaa Zeneli.

Oman haasteensa pelaajarekrytoinnille asettaa maailmaa hallitseva koronapandemia, joka rajoittaa pelaajien matkustamista.

- Aiemmin pelaajan pystyi ottamaan viikoksi-kahdeksi. Nyt, vaikka pelaaja saattaisi vakuuttaa muuten, niin haluan myös tutustua häneen ihmisenä ja nähdä miten hän sopeutuu joukkueeseen, toimintaympäristöömme ja kaupunkiin. On tärkeä, että pelaajakin näkee mihin on tulossa ja miten hän viihtyy. Se toimii molempiin suuntiin. Siitä tulee ehdottomasti haaste, miettii Zeneli.

vko.03 // 18.1.2021
vko.02 // 16.1.2021
Lisää uutisia