AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.48 // 4.12.2020

​KTP-paitaan palannut Laaksonen: "Vähän sekava vuosi tämä on ollut"

​KTP-paitaan palannut Laaksonen: "Vähän sekava vuosi tämä on ollut"

Johannes Laaksosen loppukausi Grönvittissä ei mennyt suunnitellusti. (Kuva: Juha Tamminen)

Johannes Laaksosen sopimus FC KTP:n kanssa julkaistiin torstaina ja paluu tuttuun ympäristöön vähintäänkin erikoisen vuoden päätteeksi maistuu hyvältä.

Vielä alkuvuodesta Laaksonen harjoitteli norjalaisen Sandnäs Ulfin kanssa ja valmistautui normaalisti sarjakauteen. Sitten iski korona, seura lomautti pelaajat ja Laaksonen päätyi lopulta purkamaan sopimuksensa.

Alkukesästä Laaksonen harjoitteli KTP:n kanssa ja pelasikin harjoitusottelussa Peli-Karhuja vastaan.

– Keskustelin kaudesta 2020 myös KTP:n kanssa, mutta ajattelin, että jos kuitenkin pystyisin pelaamaan loppukauden liigassa. Minulla oli kunnianhimoa ja olin niin hyvässä kunnossa, etten halunnut pelata Ykkösessä. Ja oli se taloudellinenkin kysymys, KTP:llä oli aika tiukkaa (rahasta), Laaksonen sanoo Kymen Sanomille.

Paikka Veikkausliigassa avautui IFK Mariehamnissa, jonka kanssa Laaksonen solmi loppukauden mittaisen sopimuksen. Pätkästä tuli monista syistä kaikkea muuta kuin odotusten mukainen.

– Olin ollut kaksi ja puoli kuukautta ilman joukkuetta, ja meni odotettua kauemmin siihen, että pääsin pelikuntoon. Valmentajat tiesivät sen, ja pelasin alussa vain jämäminuutteja, kunnes pääsisin täyteen kuntoon, Laaksonen kertoi.

Sen jälkeen loukkaantuminen piti Laaksosen sivussa kolmisen viikkoa. Toipumisen jälkeen hänet oli jo nimetty HJK-ottelun avauskokoonpanoon, mutta viimeistelytreeneissä kenkä tarttui tekonurmeen ja polvi vääntyi.

– Siinä meni vain reilu viikko, mutta sitten Maarianhaminaan tuli koronakaranteeni juuri, kun aloin taas olla kunnossa. Lopulta liigan jatkosarjat peruttiin, ja se oli sitten siinä.

– Vähän sekava vuosi tämä on ollut, mutta minkäs sille tekee.

Lähde: Kymen Sanomat
Lisää uutisia