AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.48 // 4.12.2020

Diogo Tomas jatkaa uraansa KuPS:ssa

Diogo Tomas jatkaa uraansa KuPS:ssa

Diogo Tomas siirtyy Kuopioon. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura kertoo verkkosivuillaan vahvistavansa keskuspuolustustaan. KuPS ja toppari Diogo Tomas ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Tampereen Ilveksen kasvatti on edustanut kahta kautta lukuun ottamatta koko pelaajauransa kasvattiseuraansa. Kaudella 2017 Tomas edusti Ykkösen FC Hakaa ja kaudella 2016 hän piipahti viidessä Kakkosen ottelussa Mikkelin Palloilijoiden paidassa.

Veikkausliigadebyyttinsä nyt 23-vuotias puolustaja teki kauden 2015 päätöskierroksella 18-vuotiaana. Tomas pelasi debyytissään täyden 90-minuuttisen 2-1 vierasvoitossa FC KTP:sta.

Liigadebyyttinsä jälkeen Tomas on pelannut yhteensä 64 Veikkausliigaottelua, joissa 193-senttinen Diogo on onnistunut viidesti maalinteossa. Päättyneellä kaudella Tomas pelasi täydet minuutit 20:ssa Veikkausliigaottelussa.

Kuopion Palloseura aloittaa harjoituskentällä valmistautumisen itsenäisyyspäivän jälkeen maanantaina 7.12. Tomas liittyy harjoitusvahvuuteen välittömästi.

- Muutos Tampereelta Kuopioon ja KuPS:aan tulee juuri oikeaan aikaan omalla urallani. Koen KuPS:n olevan juuri oikeanlainen askel urallani eteenpäin – täällä on loistava valmennus ja paikka vaikuttaa sellaiselta, missä minun on hyvä olla. Olen tosi täpinöissäni ja uskon, että löydän kotini täältä, Tomas hehkuttaa KuPS:n verkkosivuilla.

Tomas kuvailee KuPS:aa edellisten vuosien otannalla kovasti työtä tekevänä joukkueena, jota vastaan mitään ei ole saanut ilmaiseksi. Periksiantamattomuutta ja asennetta Tomas myös itse kertoo tuovansa joukkueeseen:

- Silloin kun mennään, niin mennään täysillä. Tulen uutena pelaajana uuteen joukkueeseen ja uuteen kaupunkiin, joten haluan laittaa kaiken peliin ja antaa kaiken uudelle joukkueelleni. Haluan kehittyä edelleen ja ottaa aidosti seuraavan askeleen urallani, Tomas kertoo itsestään.

Veikkausliigan huipputoppareiden joukkoon noussut Tomas luottaa siihen, että KuPS-miehistö taistelee myös tulevalla kaudella sarjan kärkisijoista.

- KuPS:ssa vaatimustaso on korkealla ja uskon, että pystymme menestymään. Haluan myös itse olla mukana menestyvää joukkuetta. Tottakai joukkueena emme ole mitään virallisia tavoitteita vielä asettanut, mutta oletan, että tulemme taistelemaan mitaleista – ihan siitä kirkkaimmastakin, Tomas päättää.

Lisää uutisia