AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.48 // 3.12.2020

​Sebastian Sorsasta Veikkausliigan Legenda

​Sebastian Sorsasta Veikkausliigan Legenda

"Seba" pelasi viimeisen ottelunsa HJK:ssa kauden 2016 päätteeksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliiga sai torstaisen Captain's Ballin yhteydessä uuden Legendan, kun Sebastian Sorsa nimettiin jäseneksi kunniakerhoon.

Sorsaa ei liiemmin ole tarpeen esitellä kotimaista jalkapalloa seuraaville. Kausina 2004-17 kaikkiaan komeat 296 Veikkausliigaottelua pelannut Sorsa kuittasi palkintokaappinsa peräti kuusi Suomen mestaruutta HJK:n riveissä. Veikkausliigamaaleja Sorsa viimeisteli 22 kappaletta.

HJK:ta Sorsa myös edusti koko Veikkausliigauransa lukuun ottamatta viimeistä kauttaan, jonka hän pelasi KuPS:ssa.

Uraan mahtuu myös jakso Englannin ja Skotlannin kentillä. A-maajoukkueessa Sorsa pelasi kuusi ottelua.

Sorsa tunnettiin pitkään laitalinkkinä, jonka tarjoilusta lukuisat pelaajat pääsivät iskemään maaleja. Uran loppupuolella rooli putosi kenttäryhmityksessä hiukan alemmas, mutta komeasti "Seba" luuti myös laitapakkina ja nykyajan mukaisesti nousi myös tältä tontilta vahvasti tukemaan hyökkäyksiä. Tärkeä palanen joukkuetta pelasi luotettavalla tasolla illasta toiseen läpi vuosien.

Lisää uutisia