AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.47 // 26.11.2020

Veikkausliigadebyytin tehnyt lupaus jatkaa HJK:ssa

Veikkausliigadebyytin tehnyt lupaus jatkaa HJK:ssa

Kuva: Juha Tamminen

HJK kertoo verkkosivuillaan, että Rico Finnäs, 20, on tehnyt seuran kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen.

Finnäsin pelipaikka on vasen laitapakki ja hän pelasi päättyneen kauden suurimmaksi osaksi HJK Klubi 04:n riveissä.

– Rico sopeutui taktisesti älykkäänä ja hyökkäyksiä vahvasti tukevana laitapuolustajana erittäin hyvin meidän pelitapaamme. Hänen kautensa oli koko joukkueen tavoin nousujohteinen, joten tästä on hyvä jatkaa yhdessä kohti tulevaa kautta, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula seuran verkkosivuilla.

Finnäs muutti nelivuotiaana perheensä kanssa Espanjaan ja aloitti siellä jalkapalloilun heti. Hän pelasi aluksi Torreviejassa, jonka jälkeen kolme vuotta Real Murciassa, toiset kolme vuotta Elche CF:ssä ja lopulta puolitoista vuotta Ranero FC:ssä.

Elokuussa 2019 Finnäs palasi Suomeen ja pelasi loppukauden MYPAssa, jonka jälkeen tammikuussa 2020 hän tuli HJK:n organisaatioon. HJK Klubi 04:ssä hän oli nostamassa joukkueen Ykköseen, ja teki Veikkausliiga-debyytin 28.9.2020 kotiottelussa RoPSia vastaan.

– Viime kausi oli aivan huikea! Kaikki tavoitteet mitä tuli asetettua toteutuivat, mitkä olivat esimerkiksi nousu Ykköseen ja saada tehtyä debyytin Veikkausliigassa. Olen kaikille, ketkä mahdollistivat sen, erittäin kiitollinen, iloitsee puolestaan Finnäs.

Lisää uutisia