AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 17.11.2020

​KTP:n noususta vauhtia – Arto Tolsa Areenan uudistaminen nytkähti eteenpäin

​KTP:n noususta vauhtia – Arto Tolsa Areenan uudistaminen nytkähti eteenpäin

Arto Tolsa Areenan uudistaminen etenee. (Kuva: Juha Tamminen)

FC KTP:n nousu Veikkausliigan antoi vauhtia myös pitkään vireillä olleeseen Arto Tolsa Areenan uudistamiseen.

Etenkin stadionin ns. aurinkokatsomon perusteellisesta kunnostamisesta on puhuttu ja vuosia. Samoin pääkatsomo ja itse pelikenttä kaipaavat parannusta.

– Liiga on ollut pelialustasta vähän huolissaan. On ihan siinä kintaalla, läpäiseekö se enää tarkastuksia, FC KTP:n puheenjohtajan tehtäviä hoitava Jukka Mustonen sanoi Kymen Sanomille.

– Voi olla, että läpäisee, mutta lähivuosina sekin on pakko uusia.

Kotkan kaupunginvaltuuston maanantaisessa budjettikokouksessa kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajat päättivät yhdessä, että "Arto Tolsa -areenan kentän ja katsomoiden uudistustyön selvitys käynnistetään pikimmiten".

Valtuustoryhmien selvityspäätöksestä on vielä pitkä matka toteutukseen, mutta jos kaikki sujuisi täydellisesti, Kotkan jalkapallopyhätössä voisi olla uusi katsomo kauden 2022 alkajaisiksi. KTP:n Mustonen pitää vuotta 2022 parhaana mahdollisena ajankohtana.

– Ei se kuitenkaan millään ehtisi ensi kevääksi, ja pelikauden aikana sitä ei voisi rakentaa. Se söisi ison osan katsojakapasiteetista, josta ei muutenkaan ole vielä mitään tietoa koronatilanteen takia.

Lähde: Kymen Sanomat
Lisää uutisia