AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2020

Honka vahvistaa hyökkäystään - Ykkösen maalikuningas keltamustiin

Honka vahvistaa hyökkäystään - Ykkösen maalikuningas keltamustiin

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka on tehnyt ensimmäisen uuden pelaajasopimuksen tulevalle kaudelle, kun päättyneellä kaudella Ykköstä EIF:n riveissä pelannut hyökkääjä Darren Smith liittyy keltamustien mukaan.

24-vuotias hyökkääjä laukoi tammisaarelaisille 18 maalia 22 otteluun ja voitti Ykkösen maalikuninkuuden. Talven Suomen Cupin otteluissa Smith osui viiteen peliin kolmesti.

Etelä-Afrikkalaiselle Smithille kulunut kausi oli ensimmäinen Suomessa. Koko aiemman uransa hän on pelannut kotimaassaan, edustaen mm. AmaZulu FC:tä ja SuperSport Unitedia.

– Kun tulin Suomeen, tavoitteenani oli pelata Veikkausliigassa. Tiesin kuitenkin, että minun täytyy edetä askel askeleelta. Minulla oli tälle kaudelle vaihtoehtoja, mutta päätös tulla Honkaan oli lopulta hyvin helppo. Uskon, että Hongan pelityyli sopii vahvuuksiini erittäin hyvin. Lisäksi tietenkin paikka europeleissä ensi kaudelle oli suuri tekijä. Honka näytti selvästi, että he ovat kiinnostuneita minusta ja tunsin oloni samantien tervetulleeksi tähän seuraan, Smith sanoo.

– Olen hyvä viimeistelijä, ja uskon että tuon nopeudellani vaarallisuutta hyökkäyspelaamiseemme. En halua antaa etukäteen mitään numerotavoitteita maalimäärästä, mutta tottakai haluan tehdä niitä mahdollisimman paljon. Tärkeintä on kuitenkin auttaa joukkuetta menestymään, Smith kertoo vahvuuksistaan.

Smith lähetti terveiset Hongan kannattajille ja espoolaiselle jalkapalloyleisölle.

– Lupaan antaa jokaisessa ottelussa aivan kaikkeni. Tottakai jokaiselle pelaajalle tulee myös niitä heikompia pelejä, mutta siitä voitte olla varmoja, että jätän joka pelissä kentälle kaikkeni.

Myös Hongan päässä siirtoon ollaan hyvin tyytyväisiä.

– Olen erittäin iloinen, että tämä puolivuotinen prosessi on nyt maalissa. Näimme kesällä monta Darrenin ottelua Tammisaaressa ja saimme tutustua nuoreen urheilijaan, jolla on kova halu kehittyä ja oppia uutta. Hän myös itse kertoi jo alkuvuodesta seuranneensa Hongan pelejä. Teimme jo kesän siirtoikkunaan EIF:lle mielestämme hyvän tarjouksen, johon he eivät tarttuneet. Nyt saamme Darrenin Tapiolaan vapaalla siirrolla ja heti mukaan marraskuun treenijaksolle, sanoo Hongan manageri Hexi Arteva.

– Meillä on kaikkien neljän (Veikkausliiga, Kansallinen liiga, Kakkonen ja U17) joukkueen rakentaminen viimeisiä piirtoja vaille valmista. Sama koskee myös taustoja, joihin tulee luonnollisesti kausittaista muutosta. Marraskuun aikana saadaan paljon infoa ulos siitä mitä kaikkea tuleva kausi 2021 pitää sisällään, Arteva päättää.

Lisää uutisia