AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 10.11.2020

Saku Savolainen jatkaa KuPS:ssa - hienoa jatkuvuutta jo kaudesta 2013

Saku Savolainen jatkaa KuPS:ssa - hienoa jatkuvuutta jo kaudesta 2013

Saku Savolaisella alkaa jo yhdeksäs kausi KuPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura ja puolustaja Saku Savolainen ovat sopineet kahden vuoden jatkosopimuksesta. Uusi sopimus pitää 24-vuotiaan laitapuolustajan Kuopiossa ainakin kauden 2022 loppuun.

Iisalmen PK-37:n kasvatti debytoi jalkapallon Veikkausliigassa toukokuussa 2013 ainoastaan 16-vuotiaana ottelussa KuPS:n pelatessa tasan vierasottelussa JJK:a vastaan.

Parhaita pelivuosiaan vasta lähestyvä Savolainen on Veikkausliigassa jo todella kokenut pelimies. Hän saavutti vuonna 2017 sadan pelatun Veikkausliigaottelun rajan kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Tällä hetkellä vyöllä on jo 181 Veikkausliiga-ottelua, joissa Saku on onnistunut 14 kertaa maalinteossa. Maalisyöttöjä Savolainen on tarjoillut 17 kappaletta.

Monipuolinen pelimies on jokaisen valmentajan ihannepelaaja. Pitkän Veikkausliigauransa aikana Saku on pelannut kentän jokaista pelipaikkaa – jopa maalivahtina.

Tämä tapahtui syyskuussa 2016 KuPS:n pelatessa Ilvestä vastaan. Johannes Kreidlin ulosajon myötä Savolainen komennettiin tolppien väliin viimeiseksi viideksi minuutiksi ja onnistui pitämään maalinsa puhtaana KuPS:n hävitessä 1-2.

Viimeiset kaksi kautta Savolainen on vakiinnuttanut paikkansa KuPS:n oikeana laitapuolustajana. Samalla Savolainen on noussut pelipaikkansa parhaimmistoon Veikkausliigassa. Savolainen itse on innoissaan jatkosopimuksesta:

- On hienoa jatkaa täällä ja pelata korkeatasoisessa joukkueessa. Uskon että olemme jatkossakin korkealla kärjen tuntumassa, Savolainen iloitsee.

Iisalmelaislähtöinen pelimies kellotti minuutteja kauden jokaisessa Veikkausliiga-ottelussa. Neljäs peräkkäinen mitali oli hänen mielestään hyvä saavutus lopun pienestä notkahduksesta huolimatta.

- Tämä pelikausi oli monessa mielessä hyvin ainutlaatuinen. On hyvä asia, että liigakausi saatiin vietyä kunnialla loppuun asti. Kauden lopussa joukkueelle tuli pieni mahalasku, mitali on kuitenkin aina mitali ja europaikka on seuralle tärkeä. Ensi vuonna tarkoituksenamme on pystyä parantamaan, Savolainen toteaa.

Lisää uutisia