AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 4.11.2020

Ilveksen nuoret ottaneet roolia – ”Tavallaan yhden aikakauden loppu ja uuden joukkueen alku”

Ilveksen nuoret ottaneet roolia – ”Tavallaan yhden aikakauden loppu ja uuden joukkueen alku”

Jarkko Wiss on tyytyväinen, että kaksinkertainen runkosarja saadaan vietyä päätökseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves päättää kautensa isännöidessään FC Honkaa Ratinassa. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissin mukaan Ilveksen kauteen on mahtunut käänteitä.

Wiss vietti joukkoineen alkuviikon Kaupin tekonurmella. Enää ei pohdita, että olisiko kausi voinut loppua jotenkin toisin, vaan keskitytään konkreettiseen.

– Tieto kauden nopeasta loppumisesta vaikutti tietysti meihin kaikkiin. Jokaisella voi olla siitä oma mielipiteensä. Ihan ok tekemistä meillä on kuitenkin ollut harjoituskentällä edelleen. Haluamme hoitaa viimeisenkin pelin kunnialla, Wiss kertoo Ilveksen sivuilla.

– Liigakausi alkoi todella vaikeista lähtökohdista ja mielestäni seurat ovat selviytyneet tästä hyvin. Tärkeää on, että saadaan vedettyä kaksinkertainen sarja läpi. Jo se on hyvä suoritus kaikilta osapuolilta, Wiss kehaisee.

Kevään ja alkukesän tauon jälkeen Ilveksellä oli vaikeaa palata aiempaan hyvään kuntoon. Peli asettui kunnolla uomiinsa vasta syksyä kohden.

– Ei voi sanoa, että helppoa olisi ollut. Harjoittelu keskeytyi pahaan aikaan. Omatoiminen jakso oli pitkä, eikä se sopinut monelle meidän pelaajalle. Tilanne heijastui loukkaantumisina. Loppukaudesta alettiin vasta kunnolla saada koneita käyntiin koko porukalla.

– Positiivista on, että nuoret ovat saaneet vastuuta ja he ottavat roolia kentällä. Keskiviikon pelissä onkin erityinen merkitys juuri siitä syystä, että se on tavallaan yhden aikakauden loppu ja uuden joukkueen alku, Wiss vihjaa.

Ilves-IFK Mariehamn Ratinan Stadionilla keskiviikkona 4.11. kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia