AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2020

​"Tasapainoisempi pelaaminen iso kehityskohde" – Honkavaara katsoo jo tulevaankin

​"Tasapainoisempi pelaaminen iso kehityskohde" – Honkavaara katsoo jo tulevaankin

"Honsulle" jää miettimistä otteiden ailahtelusta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK päättää Veikkausliigakauden keskiviikkona RoPS:n vieraana ja kaikkiaan päättyvästä kaudesta jää hiukan kaksijakoiset mietteet.

Viime lauantaina SJK kohtasi rästiottelussa TPS:n ja tarkoitus oli voiton kautta näyttää, että joukkue olisi myös kuulunut ylempään loppusarjaan. Näin ei kuitenkaan käynyt ja joukkueen esitys oli luvalla sanoen hengetön, varsinkin ottelun toisella puoliskolla.

– Viikonlopun tulokseen ei voi missään nimessä olla tyytyväinen. Erityisesti harmittaa se, että me aloitettiin mielestäni peli ihan hyvin. Ensimmäisellä puoliajalla näytti, että kentällä on vain yksi joukkue. Ja sitten se oli aika dramaattinen se muutos pelissä, kun TPS meni johtoon.

- Lisäksi pakko myöntää, että näytti vähän silmääni, että meidän fyysinen kunto antoi periksi toisella puoliajalla. Me näytettiin väsyneeltä toisella jaksolla ja sitä kautta meidän oma peli sitten hajosi, kertaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lauantaina pelattua ottelua.

Honkavaara myönsi, että päällimmäinen tunne oli pettymys.

– Totta kai se harmitti, ja kaikki me odotettiin itseltämme parempaa. Oltiin pettyneitä tappioon sekä siihen millä tavalla se tuli. Kukaan ei varmasti odottanut sitä tappiota sen ensimmäisen puoliajan perusteella. Ja kuitenkin siitä tuli sitten toisella jaksolla hyvin erilainen peli, Honkavaara sanoo.

SJK:n kautta onkin leimannut tietynlainen kaksijakoisuus. Välillä joukkue on ollut ylivoimainen ja voisi kaataa minkä joukkueen tahansa. Se on voinut olla joko pelin alussa tai lopussa, mutta monesti kokonainen ehjä ottelu on jäänyt puuttumaan.

– Se on ihan totta. Paljon sitä ollaan pohdittu, että mistä se johtuu. Tuntuu, että meidän pelimme ei ole niin vakaata. Jos vastustaja pystyy meitä horjuttamaan tai vastustaja muuttaa jotain taktisesti, niin tuntuu, että meillä menee pitkiä aikoja reagoida siihen, myöntää Honkavaara.

– Tietenkin meidän pelityylimme on myös aika vaativa ja haluamme prässätä ylhäältä. Joten jos meillä pikkuisen etäisyydet kasvavat, niin hyvät joukkueet varsinkin niitä etäisyyksiä aika surutta sitten myös käyttävät.

Päättyvän kauden pohjalta SJK:ssa ammennetaan myös tulevalle kaudelle informaatiota.

– Ei se tietenkään niin saisi olla, että vastustaja niin paljon vaikuttaa meidän pelaamiseemme. Mutta siitä näkee sen, että meidän pelimme ei ole ollut ihan täysin balanssissa. Luulen, että meillä on pallohallintaprosentit tältä kaudelta aika isot ja olemme harvoissa peleissä joutuneet puolustuskannalle. Siinä on kuitenkin selkeä kehityskohde meille ensi kauteen; saada meidän pelaaminen tasapainoisemmaksi, Honkavaara analysoi.

Lisää uutisia