FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 22.10.2020

​"Ihan hirveät maalit päästettiin" – SJK-luotsi Honkavaara manasi virheitä

​"Ihan hirveät maalit päästettiin" – SJK-luotsi Honkavaara manasi virheitä

"Honsulle" jäi karvas maku takaiskumaaleista. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n torstainen ottelu Ilvestä vastaan kääntyi kotijoukkueen kannalta väärille urille heti alkuminuuteilla.

Ilves iski vajaassa kymmenessä minuutissa OmaSp Stadionilla kaksi maalia ja otti niiden myötä tukevan otteen ottelusta.

– Siinä alussa tuli meille kaksi virhettä. Ihan hirveät maalit päästettiin. Ensimmäisessä maalissa oli jo monta virhettä. Ja ne virheet tapahtuivat vielä maalin edessä. Me pelasimme siinä ihan eri tavalla kuin siinä olisi pitänyt pelata. Meillä oli pelaajat siinä eri aaltopituudella ja Jaír juoksi tosi kaukaa siihen. Meillä olisi ollut paljon aikaa purkaa tai siivota se keskitys.

- Harmillinen maali, ja oikeastaan vielä harmillisempi oli se toinen maali. Nikko Boxall voitti siinä sen ensimmäisen pallon, mutta se toinen pallo olisi pitänyt saada kauemmas. Se meni sitten suoraan vastustajan jalkaan. Ja vielä kimmoke siitä, harmitteli pettynyt SJK-päävalmentaja Jani Honkavaara pelin jälkeen.

Honkavaara reagoi tilanteeseen ja SJK muutti niin pelaamistaan kuin pelaajistoaankin. Lopputulos oli kuitenkin Ilveksen eduksi lukemin 1-3.

– Me koitettiin sitten aika paljon tehdä muutoksia. Puoliajalla jo tehtiin paljon muutoksia, ja sitten vielä toisen puoliajan aikana muutettiin 4-4-2:een. Ilveksen keskusta oli niin tiivis, niin yritettiin saada laidoille ylivoima. Kyllä me siinä jotain tilanteita saatiin, mutta vaikea sinne oli saada laukauksia sisään.

- Ilves pakkasi hyvin, ja puolusti omaa aluettaan. Muutama semmoinen läheltä piti -paikka me saatiin. Erikoistilanteissa meidän olisi pitänyt olla parempia, jatkoi Honkavaara.

Lisää uutisia