AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 17.10.2020

"Tuplasti enemmän energiaa ja voitontahtoa" - Stadin derby sytyttää Moshtagh Yaghoubin

"Tuplasti enemmän energiaa ja voitontahtoa" - Stadin derby sytyttää Moshtagh Yaghoubin

Mosa viihtyy derbytunnelmassa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja HIFK kohtaavat sunnuntaina kauden toisessa Stadin Derbyssä. Syyskuussa pelattu ensimmäinen koitos on yhä tuoreena mielessä.

Tämän kauden ensimmäisestä derbystä on nyt kulunut reilu kuukausi. Silloin HIFK voitti HJK:n toista kertaa Veikkausliigahistoriassa Eero-Matti Auvisen loppuhetkien puskumaalilla maalein 4-3. Derbyvoitto oli samalla HIFK:lle ensimmäinen lähes neljään vuoteen, sillä edellisin voitto HJK:sta tuli syyskuussa 2016.

Auvisen maalin alustanut ja HIFK:n kolmannen maalin viime derbyssä iskenyt Moshtagh Yaghoubi kertoo edellisen derbyn jääneen pysyvästi hänen mieleensä.

– Kaiken kaikkiaan aika mahtava matsi. Saatiin voitto siitä, niin pelkkiä hyviä muistoja on viime derbystä. Vaikka olen aiemminkin pelannut derbymatseja, niin kyllä tuo edellisin varmaan on huikein niistä. Sattui ja tapahtui aika paljon, matsissa oli seitsemän maalia, eli todella hyvät muistot siitä on jäänyt mieleen, Yaghoubi muistelee.

Ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa pelaava keskikenttäpelaaja kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat pelanneet Stadin Derbyjä molempien joukkueiden paidassa. Derby on isoin Suomessa pelattava sarjaottelu, joka sytyttää pelaajat jo itsessään, mutta mahdollisuus päästä rokottamaan entistä seuraansa tuo "Mosalle" entistä enemmän voitonnälkää sunnuntain ottelun alla.

– Derbyt ovat aina tärkeitä matseja ja niissä on sellainen tietty lisälataus aina olemassa. Nyt sitä oli entistä enemmän ainakin itselläni, kun oli vanha joukkue vastassa ja derby vielä kyseessä.

- Jotenkin tuntui, että minulla oli tuplasti enemmän energiaa ja voitontahtoa silloin, ja näin tulee varmasti olemaan myös sunnuntaina, hän sanoo.


HJK – HIFK Bolt Arenalla sunnuntaina 18.10. kello 16.00.

Lisää uutisia