vko.38 // 23.9.2020

Ilvekselle arvokas vierasvoitto (IFK Mariehamn-Ilves 0-2)

Ilves haki kuuden parhaan joukkoon pääsyä ajatellen erittäin tärkeät pisteet keskiviikkona kaatamalla IFK Mariehamnin vieraissa 2-0.

Ottelun sankariksi nousi Naatan Skyttä, joka viimeisteli ottelun molemmat osumat vain reilun viiden minuutin sisällä toisella jaksolla.

Vierailijat rynnistivät kovaa päälle ensimmäisen kymmenminuuttisen ja pitivät paineen IFK-päädyssä. Pikkuhiljaa isäntienkin koneet lämpesivät, mutta eteneminen oli hankalaa. Kun valkopaidat antoivat useita syöttövirheitä, ottivat tupsukorvat pallonhallinnan itselleen.

Paras maalipaikka avautui puolen tunnin pelin jälkeen Steniolle, joka pääsi yllättämään alimman topparin Kalle Taimin. Brassikärki oli jo kiertämässä maalivahti Oskari Forsmania, kunnes kompastui omiin jalkoihinsa nopeassa ohitusyrityksessä.

Seuraavassa tilanteessa kovapotkuinen Miska Rautiola tykitti vapaapotkun kaukaa päin muuria, josta pallo kimposi lupaavan oloisesti yläriman alle. Forsman kuitenkin reagoi muuttuneeseen lentorataan ja venytti sormensa juuri ajoissa hätiin.

Ensimmäisen puolikkaan tyylisesti peli jatkui erittäin rikkonaisena. Terävin into ja huolellisuus puuttuivat ratkaisuista, eikä maalipaikoilla herkuteltu. Tasaisten osapuolten välillä ei meinannut löytyä selkeää riskin ottajaa ja aloitteen tekijää.

65. minuutilla peli sai uutta virtaa avausmaalin myötä. Ilves käynnisti nopean vastahyökkäyksen omalta alueeltaan. Peliä levitettiin kokoonpanoon palalleelle Ilari Mettälälle oikeaan laitaan, josta pallo palautui keskustaan. Lauri Ala-Myllymäen laukauksen pystyi Tarik Hamza vielä selvittämään maaliviivalta, mutta valppaana kärkkynyt Naatan Skyttä iski paluupallon verkkoihin.

Skyttä -show jatkui viitisen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Felipe Aspegren toimi alustajana, kun hänen ovela kantapääsyöttönsä vapautti 18-vuotiaan Skytän boksiin kasvokkain maalivahdin kanssa. Raudanlujilla hermoilla varustettu hyökkääjä chippasi pallon etukulmasta sisään yli vastaan syöksyneen Forsmanin.

"Grönvitt" ei saanut kummoista loppukiriä aikaiseksi. Tulikuuma hyökkääjä Albion Ademi oli kyllä herhiläisenä yläalueella ja Dmytro Bilonohilla oli kiva paikka iskeä kavennus, mutta ruuti oli märkää. Toisessa päässä myös Skytän, Ala-Myllymäen ja Tiemoko Fofanan laukaukset karkasivat ohi maalikehikon, joten lisäosumia ei nähty.

IFK Mariehamn – KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 27.9. kello 18.30 ja Ilves - TPS Ratinan stadionilla sunnuntaina 27.9. kello 18.30.

Lähde: Ilveksen verkkosivut