AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.37 // 19.9.2020

Honkavaara iloitsi voitosta: "Kaikin puolin täytyy olla tosi tyytyväinen"

Honkavaara iloitsi voitosta: "Kaikin puolin täytyy olla tosi tyytyväinen"

"Honsu" nautti täydestä pistepotista. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK jatkaa vahvaa nousuvirettään, kun lauantaina kaatui FC Inter vieraskentällä niukasti 1-0.

SJK otti neljännen voittonsa putkeen ja samalla neljännen voittonsa putkeen Interistä, kun lasketaan viime kauden ottelut mukaan. Voiton myötä SJK nousee sarjataulukossa kuudenneksi ja iskuetäisyydelle edellä olevista joukkueista.

– Ei tämä ihan niin helppo peli ollut kuin viimeksi Interiä vastaan, mutta ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvä. Vähän semmoinen kahtia jakautunut peli. Oltaisiin voitu tehdä toinenkin maali siinä ensimmäisellä puoliajalla, niin olisi ollut vähän helpompaa pelata, mutta tärkeää oli, että me puolustettiin hyvin.

- He saivat vain kaukaa laukauksia ja vähän huonoista kulmista siinä toisella jaksolla. Mutta uhrautuvasti me puolustettiin, ja kun ensimmäinen jakso oli tosi hyvä, eikä täältä helppoa ole pisteitä hakea, niin siinä mielessä pitää olla tosi tyytyväinen, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ottelun jälkeen.

Honkavaara myönsi, että Inter onnistui puristamaan SJK:n ahtaalle tauon jälkeen.

– Inter myös muutti siihen toiselle puoliskolle pelaamistaan. He alkoivat käyttämään enemmän laitoja hyväksi ja pelaamaan vähän syvempää palloja, niin se ei ollut helppoa, mutta hyvin selvittiin. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla meidän vasen puoli toimi tosi hyvin. Se on hyvä pari tuo Murilo ja Oliinyk.

- Ja kun me pelasimme niin hyvin, niin Interin oli sitten pakko muuttaa sitä pelaamistaan toiselle jaksolle. He laskivat vähän wingbackeja alemmas ja laittoivat Källmanin seisomaan ihan kentän reunaan sekä siten pyrkivät käyttämään Murilon takana olevaa tilaa. Vaihdoilla me sitten vähän sitä koitettiin jumpata, ja ottaa paremmin peli kontrolliin puolustamalla alhaalta sitten se mitä tarvi puolustaa, totesi Honkavaara.

Kokonaisuudesta jäi SJK:lle joka tapauksessa erittäin hyvä maku.

– Nollapeli on aina myös hyvä asia, kun niitä on niin vähän ollut. Joten kaikinpuolin tässä täytyy olla tosi tyytyväinen, päätti Honkavaara.

Lisää uutisia