AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.37 // 17.9.2020

Ilmari Niskanen siirtyy ulkomaille

Ilmari Niskanen siirtyy ulkomaille

Ilmari Niskanen pelasi toistaiseksi viimeisen ottelunsa KuPS:ssa torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran laitahyökkääjä Ilmari Niskanen siirtyy ulkomaille. Torstai-illan Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksen ottelu Slovan Bratislavaa vastaan jää toistaiseksi Niskasen viimeiseksi otteluksi Keltamustassa.

Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti siirtyi Kuopioon Iisalmen PK-37:sta kaudelle 2014. Seuraan tulonsa jälkeen Niskanen on edustanut Kuopion Palloseuraa 185 ottelussa, joissa Ylä-Savon pikajuna on onnistunut maalinteossa 27 täysosuman verran. Maaliin johtaneen syötön 22-vuotias taituri on tarjonnut KuPS:n paidassa 31 kertaa.

KuPS:n Suomen mestariksi 43 vuoden tauon päätteeksi palauttaneessa joukkueessa Niskanen oli merkittävässä roolissa. Kultaisella kaudella 2019 Niskanen viimeisteli 5 maalia ja hänen 1-0 -maali 19.10.2019 Turun Veritas Stadionilla jäi mestaruusottelun voittomaaliksi.

Kausi 2020 on ollut Kiuruveden pojalle todellinen läpimurtokausi valtakunnan eliittiin. Valinta Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi ja kuusi tehtyä maalia vakuuttivat myös Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanervan ja Niskanen debytoi maajoukkuepaidassa 3. syyskuuta Kansojen Liigan ottelussa Walesia vastaan. Maajoukkuedebyytissään Niskanen urakoi avauskokoonpanossa 86 minuuttia.

Niskasen tuleva seura tulee tiedottamaan pelaajasopimuksesta. KuPS tulee saamaan siirrosta seurahistoriansa suurimman siirtokorvauksen, mutta siirtosumma pidetään salassa. KuPS on myös neuvotellut jatkosiirtoprosentit, mikäli Niskanen siirtyy urallaan seuraavan kerran eteenpäin.

vko.02 // 15.1.2021
Lisää uutisia