AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 7.9.2020

KuPS-miehistö jatkaa ennallaan

KuPS-miehistö jatkaa ennallaan

Petteri Pennanen oli yksi KuPS:n kesän hankinnoista. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan siirtoikkuna on mennyt kiinni. Kuopion Palloseura ei tehnyt siirtoikkunan viime hetkillä muutoksia pelaajistoonsa.

KuPS vahvisti rivejään 20. heinäkuuta auenneessa siirtoikkunassa neljällä pelaajalla. Puolustukseen joukkue hankki latvialaisen Igors Tarasovsin, sekä virolaisen Artur Pikkin. Keskikenttää Keltamusta vahvisti paluumuuttaja Petteri Pennasella ja lupaavalla Oskari Sallisella.

Pelaajaliikennettä Kuopiosta pois päin ei kesän 2020 siirtoikkunassa tapahtunut. Kesän ainoat menetykset koettiin sairastuvalla, kun brassilaituri Pedro Vitorin ja keskikentän Tommi Jyryn kaudet päättyivät ennenaikaisesti ikäviin loukkaantumisiin. Tammikuussa vakavan loukkaantumisen kokenut keskikenttäpelaaja Issa Thiaw on myös edelleen sivussa pelikentiltä.

KuPS:n terveystilanne on syyskuun alussa pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta erinomainen.

Mestarien Liigan karsintaottelussa Moldea vastaan kolhun päähänsä saanut portugalilaistoppari Nuno Tomas on myös palannut joukkueen harjoitusvahvuuteen, eikä joukkueessa ole tällä hetkellä muita pelaajia loukkaantumisten vuoksi sivussa.

KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen kokee joukkueen pelaajatilanteen olevan hyvä loppukauden haasteisiin.

- Olen tyytyväinen tämänhetkiseen pelaajamateriaaliimme. Emme halunneet tehdä hätäisiä hankintoja siirtoikkunan loppuhetkillä, eikä meillä ollut edes varsinaista tarvetta uusille pelaajille. Jos hankimme joukkueeseen pelaajan, hänen pitää olla meille sopivanlainen ja meidän tulee tietää hänestä tarpeeksi, Erlandsen kommentoi KuPS:n sivuilla.

Kotimaan Veikkausliigassa KuPS:lla on edessään viimeinen 10 ottelun puristus runkosarjassa. Keltapaidat ovat sarjassa erinomaisissa asemissa sarjataulukon kolmannella sijalla.

12 ottelusta KuPS on kerännyt 25 pistettä ollen viisi pistettä ottelun enemmän pelannutta sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubia takamatkalla. Sarjassa toisena oleva Turun FC Inter on niin ikään pelannut yhden ottelun KuPS:aa enemmän – piste-ero turkulaisiin on yksi piste.

Myös euro-ottelut pitävät KuPS-miehistön kiireellisenä. Seuraava haaste on edessä torstaina 17.9. Eurooppa Liigan 2. karsintakierroksen ottelussa, kun KuPS:aa vastaan Kuopion Keskuskentälle saapuu Slovakian mestari Slovan Bratislava.

Lisää uutisia