AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 26.8.2020

TPS:n Johansson hehkutti omiensa esitystä – ”Olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin”

TPS:n Johansson hehkutti omiensa esitystä – ”Olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin”

Jonatan Johansson riemuitsi voitosta. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS otti toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa voittamalla HIFK:n 1-0 (0-0). TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen.

TPS:n sankari oli seuraikoni Mika Ääritalo, joka puski ottelun ainokaisen. TPS-kärki uurasti muutenkin kentällä huippuottelun ja iltapuhteen kruunasi 51. minuutilla syntynyt voittomaali.

- Ärtsi pelasi 85 minuuttia - ja huipputasolla. Hän yksinkertaisesti johti meidän joukkuettamme kentällä tänään. Hän prässäsi loistavasti ja illan kruunasi voittomaali. Toivottavasti kaikki katsomossa olleet juniorit seurasivat hänen peliään ja ottivat oppia. Jotkut johtavat puheella, toiset esimerkillään ja tekemisellään kentällä, Johansson kiitteli kokenutta hyökkääjäänsä seuran sivuilla.

Johansson oli muutenkin todella tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Itseluottamus kasvaa myös pukukopissa kohisten näiden taisteluvoittojen myötä. TPS on pitänyt nyt myös nollan omassa päässä kahdessa ottelussa peräkkäin. TPS:n puolustuspelaamisessa on tapahtunut kirjaimellisesti hurja muodonmuutos.

- Totta kai olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin, muotoon kentällä, kokonaissuoritukseen ja toiseen peräkkäiseen voittoon. Varsinkin toisella jaksolla homma toimi, oltiin silloin kokonaisuudessa parempia kuin Inter-pelissä. Meillä on ollut ongelmana saada se ensimmäinen syöttö omille, sen jälkeen ollaan kyllä vaarallisia. Se on ollut ongelma, joka on tiedostettu ja jonka eteen ollaan tehty töitä, Johansson painotti.

TPS:n keskikenttä on saanut myös pelinsä balanssiin. Seuran oma kasvatti Jesper Karlsson ja Alim Moundi ovat löytäneet kentällä yhteisen sävelen. He ovat puolustaneet ja paiskineet hommia todella esimerkillisesti keskikentän pohjalla.

- Keskikentällä Jepa ja Alim ovat tehneet valtavan määrän töitä. Heidän pelaamisensa on ollut ihan ratkaisevassa roolissa näissä kahdessa voittopelissä, Johansson myönsi.

TPS teki myös onnistuneita vaihtoja niillä ottelun kiihkeimmillä hetkillä, kun HIFK yritti saada peliä tasoihin. Tuoreet jalat auttoivat ottelun kriittisillä loppuhetkillä pitämään HIFK:n loitolla pahimmilta maalipaikoilta.

- Saatiin vaihdosta sisään tuoreita pelaajia toiselle jaksolla, he kaikki täyttivät paikkansa ja heitä tarvitaan myös jatkossa. Lauantain KuPS-peliin on pakko tehdä muutoksia. Tahti on niin tiukka, että palautuminen on jo todella vaikeaa. Totta kai voitetun Inter-pelin jälkeen iskut kentällä tuntuivat pienemmiltä, mutta jaksamisellakin on rajansa, Johansson muistutti.

Lisää uutisia