vko.32 // 15.8.2020

Metroderby päättyi pistejakoon (HJK-FC Honka 1-1)

Metroderby HJK:n ja FC Hongan välillä päättyi lauantaina Bolt Arenalla lukemin 1-1.

Jean Dongou vei vieraat johtoon jo ennen 20 peliminuutin täyttymistä, mutta HJK tuli tasoihin Miro Tenhon osumalla toisen jakson alkupuolella.

Ottelu lähti käyntiin kovalla tempolla ja Klubi loi ensimmäisenä tekopaikat. Kolmannella minuutilla Roope Riski pääsi kokeilemaan kahdesti, mutta yritykset kilpistyivät Honka-puolustajaan ja maalivahti Timothy Murrayn syliin. Heti perään kärkiduon toinen osapuoli Tim Väyrynen kokeili boksin ulkopuolelta, mutta veto pamahti ylärimaan.

Murray venyi erinomaiseen torjuntaan myös reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Honka-vahti nollasi Ferhan Hasanin puolittaiseen läpiajoon vapauttaman Roope Riskin laukauksen.

Vaikka alku mentiinkin isäntien hallussa, niin Honka iski ensimmäisestä paikastaan maalin. Antonio Reguero avasi huolimattomasti ja vieraiden prässi pääsi katkaisemaan syötön, ja lopulta Jean Dongoulla oli helppo työ iskeä pallo tyhjään rysään.

Avausmaalin jälkeen peli jatkui kiivaana. Ensiksi HJK otti pallonhallinnan täydellisesti itselleen ja pakotti Hongan koko miehistön laskemaan aivan vieraiden boksin tuntumaan. Seuraavaksi Honka puolestaan loi hyvän hyökkäyksen, ja Reguero joutui venymään parhaimpaansa estääkseen Borjas Martinin noston leijailemisen verkon perukoille.

Ensimmäinen nelivitonen jatkui loppuun saakka hienoisessa HJK:n hallinnassa, mutta isännät eivät onnistuneet rikkomaan kuparistaan. Klubin pelinavaus sujui mainiosti läpi jakson ja erityisesti Nikolai Alhoa ja Luis Murilloa pystyttiin hyödyntämään laidoillaan hyökkäyssuuntaan.

Hongalla oli muutama laadukas hyökkäys, mutta Klubin kannalta harmillisen maalin ohella vieraat eivät juurikaan paraatipaikoilla juhlineet.

Toinen puoliaika lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä toiseen. HJK teki ensimmäisen vaihtonsa jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Lucas Lingman korvasi erinomaisesti keskikentällä pelanneen Bubacarin.

Vaihto tuottikin nopeasti tulosta, kun vain pari minuuttia sen jälkeen HJK sai kulmapotkun. Rasmus Schüller pelasi sen nopeasti Lingmanille boksin reunalle, joka lähetti keskityksen maalinedustalle. Paikalla aivan vapaana oli toppari Miro Tenho, jonka pusku painui vastustamattomasti takakulmaan ohi Murrayn. Maali oli Tenholle ensimmäinen Veikkausliigassa Klubin paidassa.

Heti perään Hasanilla oli erinomainen paikka viedä HJK välittömästi johtoon, mutta pohjoismakedonialainen ei onnistunut survomaan Väyrysen poikkisyöttöä maalinedustalla sisään.

HJK:n pitkän hallintajakson jälkeen Honkakin pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Espoolaiset loivat parikin vaarallista vastahyökkäystä, mutta Klubin puolustus kesti.

Klubi loi jälleen hyvän paineen noin vartti ennen täyttä aikaa. Alho pääsi kokeilemaan kahdesti kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Murray ennätti kummankin boksin takaa lähteneen vedon tielle.

Käynnissä oli 83. minuutti, kun Hongan Dongoulle avautui todellinen tekopaikka, mutta Reguero torjui ilmiömäisesti läheltä tulleen vedon.

Enempää maaleja ei Bolt Arenan illassa lopulta nähty useista tekopaikoista huolimatta ja pisteiden jakoon päädyttiin 1-1 lukemin.

Kokonaisuudessaan Helsingissä nähtiin viihdyttävä ja vauhdikas peli, josta ei paikkoja ja tunnetta uupunut. HJK hallitsi hienoisesti avausjaksoa, mutta toinen nelivitonen eteni Klubin yhtä pidempää hallintajaksoa lukuunottamatta hyvinkin tasaisissa merkeissä.

FC Haka – HJK tiistaina 18.8. kello 18.30 Tehtaankentällä ja SJK – FC Honka perjantaina 21.8. kello 18.30 OmaSp Stadionilla.

Lähde: HJK:n verkkosivut