AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.32 // 12.8.2020

​"Kaksi viikkoa ja olen täydessä ottelukunnossa" – Laaksonen innolla IFK Mariehamniin

​"Kaksi viikkoa ja olen täydessä ottelukunnossa" – Laaksonen innolla IFK Mariehamniin

Johannes Laaksonen on valmis paluuseen Veikkausliigakentille. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin kanssa tiistaina loppukauden mittaisen sopimuksen allekirjoittanut keskikenttämies Johannes Laaksonen odottaa jo innolla pääsyä tositoimiin.

Syksyllä 2018 norjalaisen Sandnes Ulfin riveihin siirtynyt 29-vuotias keskikenttämies purki sopimuksensa seuran kanssa kesäkuussa ja nyt edessä on uusi haaste.

- Koronan takia seura ei pystynyt maksamaan palkkoja ja saimme sen sijaan jonkinlaista tukea Norjan valtiolta. Silloin päätin sopimuksen purkamisesta etuajassa. Seura ymmärsi tilanteeni täysin, minulla on kotona Kotkassa perhe ja pieni tytär huollettavana, Laaksonen kertaa.

- Se oli kuitenkin hyvä kokemus. Jalkapallo on aika erilaista kuin Suomessa. Norjassa juostaan merkittävästi enemmän.

Nyt katse on kuitenkin tiiviisti jo loppukaudessa ja IFK Mariehamnisssa.

- En ole vielä täydessä ottelukunnossa, mutta antakaa minulle kaksi viikkoa, niin olen. En tarvitse paljoa aikaa ollakseni valmis, Laaksonen vakuuttaa.

Muistoja Maarianhaminasta Laaksosella on monen kauden ajalta.

- Minusta tänne on aina ollut vaikea tulla hakemaan pisteitä. En usko, että olen voittanut täällä kuin ehkä yhden liigaottelun. useimmiten on tullut tappio tai tasapeli. Toivon että pystyn nyt auttamaan joukkuetta voimallani ja rutiinillani ja ehkä myös tekemään muutaman maalinkin.

Lisää uutisia