FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 10.8.2020

SJK-maalivahti Viitala palaa tuttuun ympäristöön - "Nuoruus vietetty Hongan riveissä"

SJK-maalivahti Viitala palaa tuttuun ympäristöön - "Nuoruus vietetty Hongan riveissä"

Walter Viitalalla on paljon muistoja Hongasta.

SJK:n viime ottelussa kentän parhaaksi valittiin maalivahti Walter Viitala, jolle maanantain ottelu on samalla paluu tutulle kentälle,tuttua seuraa ja tuttuja pelaajia vastaan.

Viitala kun on FC Hongan kasvatti ja teki joukkueen paidassa myös debyyttinsä miesten sarjoissa.

– Kyllä viime pelin hyvä esitys näkyi vielä tänäänkin treeneissä semmoisena hyvänä tekemisenä, että varmasti on jatkumoa tulossa maanantaina Honkaa vastaan. KuPS-matsi oli positiivinen ja hyvä suoritus koko meidän joukkueelta ja siinä oli vielä eväät voittoonkin, joten todella hyvillä mielin tässä ollaan, kertoo Viitala.

– Itselleni on kiva myös palata Espooseen Honkaa vastaan. Siellä kuitenkin nuoruus vietetty Hongan riveissä. Joten se on mulle siinä mielessä rakas seura. Ja siellä on maanantaina vastassa vanhoja pelikavereita Honka-ajoilta, jotka ovat palanneet Honkaan. Eli kiva nähdä vanhoja tuttujakin.

Ennen KuPS-ottelua SJK:n miehistö piti omia sisäisiä palavereja, joissa asioita käytiin läpi ja sieltä hyvä vire ammennettiin.

– Minun mielestäni oli hyvä veto meidän kapteenilta ja seuralegenda Mehu Hetemaj'lta ottaa joukkue yhteen ja keskustella, että miten tästä jatketaan, kun tulokset ja peli ei ole ollut niissä uomissa missä niiden pitäisi olla. Mehu otti homman haltuun, ja käytiin pelaajien kanssa ihan yksitellen yhdessä läpi, että mitä toivotaan.

- Ja kyllä se oli meillä jokaisella peiliin katsomisen paikka. Jokaisen meidän piti käydä tämä tilanne läpi pään sisällä, että millä tämä homma käännetään, kertoo Viitala viime viikosta.

KuPS-ottelu tuon jälkeen valoi uskoa parempaan SJK-leirissä.

– Oli hienoa, että saimme heti pelillistä tulosta sen jälkeen. Se oli tietenkin vain yksi piste tasapelistä, mutta meille se oli jotain isompaa.

– Ja nyt se jatkuu sitten maanantaina. Tosi hyvällä fiiliksellä on ollut jätkät nyt kopissa ja sen näkee kyllä kaikkien naamasta, että ollaan menossa parempaan suuntaan, sanoo Viitala.


FC Honka - SJK Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 10.8. kello 18.30.

Lisää uutisia