vko.31 // 9.8.2020

IFK Mariehamn viime hetkellä voittoon (RoPS-IFK Mariehamn 2-3)

Albion Ademi osui jälleen IFK Mariehamnille. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin Frans Grönlund iski erotuomarin määräämällä lisäajalla 3-2 -voittomaalin RoPS:ia vastaan. Albion Ademi ja Akseli Pelvas tekivät IFK Mariehamnin muut maalit. Zurab Tsiskaridze ja Joonas Vahtera puolestaan osuivat RoPS:lle.

IFK Mariehamnia vastaan RoPS sai kaivattuja apuja sairasosastolta. Jo edellisessä ottelussa minuutteja saaneet Zourab Tsiskaridze sekä Simo Majander olivat nyt jo avauskokoonpanossa. Avauksessa olivat myös Eetu Muinonen ja hetken sivussa ollut Daniel Carr.

IFK Mariehamnin Riku Sjöruus pääsi kertaalleen laukaisemaan pystytolppaan, mutta muuten RoPS hillitysti hallitsi avausjaksoa.

RoPS siirtyi johtoon Eetu Muinosen kulmapotkusta, jonka tikkasi päällään Maarianhaminan maaliin Zourab Tsiskaridze.

Jakson lopussa yksi syöttövirhe kuitenkin kostautui, ja Veikkausliigan maalipörssissä toisena oleva Albin Ademi toi vieraat tasoihin.

RoPS:n kannalta kohtalokkaat vastahyökkäykset sattuivat toisen jakson alkuun sekä päätössekunneille. Akseli Pelvas vei vieraat aluksi johtoon oltuaan ensimmäisenä Albion Ademin laukauksesta jääneellä irtopallolla.

RoPS:n tasoitukseen kului ainoastaan parisen minuuttia. Eetu Muinonen hankki rangaistuspotku aivan rangaistusalueen rajalta. Pallon ohi Oskari Forsmanin pisti Joonas Vahtera.

Rovaniemeläisten illan synkensi 90. minuutilla kentälle vaihdettu Frans Görnlund. RoPS haki voittomaalia vieraspäädyssä. IFK käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Tehokkaasti esiintynyt Albion Ademi löysi pitkällä keskityksellä RoPS:n puolustukselta vapaaksi kiertäneen Grönlundin. Grönlundin puskulla täydet pisteet matkasivat Ahvenanmaalle.

FC Lahti-RoPS Lahden stadionilla perjantaina 14.8. kello 18.30 ja IFK Mariehamn-TPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 16.8. kello 18.30.

Lähde: RoPS:n verkkosivut