AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 20.7.2020

​Wissillä ja Tauriaisella yhteistä pelaajataustaa – "Vesse on aivan mahtava tyyppi"

​Wissillä ja Tauriaisella yhteistä pelaajataustaa – "Vesse on aivan mahtava tyyppi"

Vesa Tauriainen tarttui RoPS-ruoriin täksi kaudeksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtaa tiistaina vieraskentällä RoPS:n ja samalla vaihtopenkeillä vastakkain ovat entiset pelikaverit.

RoPS:n uusi päävalmentaja Vesa Tauriainen on pitkän linjan futisvaikuttaja Suomessa. Viime kaudella hän valmensi reservijoukkue RoPS/2:n Miesten Kakkosen kärkijoukkueiden joukkoon. Liigatasolla Tauriainen on toiminut päävalmentajana aiemmin KooTeePeen peräsimessä kaudella 2007.

– "Vesse" on aivan mahtava tyyppi ja upea persoona. Pelasimme Jarossa yhdessä, vuosi taisi olla 1996. On hienoa, että hän saa mahdollisuuden päävalmentajana. Toivon menestystä, paitsi tietysti tiistaina meitä vastaan, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss heittää.

Katseet Ilves-leirissä ovatkin tiukasti pisteissä ja edellinen ottelu Kuopion Palloseuraa vastaan toimi Wissin mukaan hyvänä valmistautumisena myös RoPS-otteluun.

– KuPSia vastaan peli on fyysistä vääntämistä ja selvisimme siitä hyvin. Loppua kohden aloimme jopa hallitsemaan palloa kaksinkamppailujen voittamisen kautta, Wiss sanoo.

– Meillä on ollut oikeastaan jo useamman vuoden ongelmia suoraviivaisten vastustajien kanssa, mutta nyt pelaajamme reagoivat siihen. Sama henki on ollut aistittavissa treeneissä ja kroppa pitää laittaa likoon myös RoPSia vastaan.


RoPS - Ilves Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 21.7. kello 18.30.

Lisää uutisia