AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 16.7.2020

​"Kovin helpolla emme häviä yhtään peliä" – HJK vahvalla itseluottamuksella Interiä vastaan

​"Kovin helpolla emme häviä yhtään peliä" – HJK vahvalla itseluottamuksella Interiä vastaan

Lucas Lingman tuntee Interin vahvuudet. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK on ollut alkukaudesta vakuuttava. Suomen Cupissa joukkue raivasi tiensä finaaliin ja Veikkausliiga on alkanut kahdella voitolla.

Valmistautuminen kauteen on ollut kaikilla poikkeuksellinen ja cupin otteluiden pelaaminen juuri Veikkausliigakauden kynnyksellä palveli monin tavoin. Etenkin kun tulosta tuli, kuten HJK:n Lucas Lingman muistuttaa.

- Totta kai oli tärkeää saada cupin finaalipaikka. Se oli valmistautumista liigakauteen, mutta toisaalta kaikki meistä HJK:ssa haluavat voittaa kaiken. Cupissa kuitenkin puhutaan pokaaleista ja europaikasta, Lingman muistuttaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Veikkausliigaa ajatellen valmistautumisena se oli joka tapauksessa tosi hyvää ja näytimme samalla, että kovin helpolla emme tule häviämään yhtään peliä tällä kaudella.

Yhtä hyvän "valmistautumisen" sai toki myös perjantainen vastustaja Inter, joka HJK:n tavoin eteni syksyllä pelattavaan cupin finaaliin. Lingman odottaakin tiukkaa testiä Veritas Stadionilla perjantai-iltana ja kehuu vastustajaa ennakkoon.

- Inter pyrkii pelaamaan futista ja he haluavat pitää palloa. Heillä on erilaisia malleja millä murtautua ja joukkue on hyvä siinä omassa jutussaan. Interissä on hyviä yksilöitä ja valmennus hyvällä tasolla, sitä myötä myös taktiset asiat ovat kunnossa, Lingman miettii.

Interin ruuti on ollut kotona kuivaa. Cupin pelit mukaan lukien kesän neljässä kotiottelussa on syntynyt hurjat 17 maalia. Lingman uskoo HJK:n pystyvän pysäyttämään isäntien ilotulituksen.

- Olemme olleet kuitenkin hyvä tällä kaudella vieraissa, joten en usko, että siitä jää ainakaan kiinni. Laitetaan taas kerran kaikki peliin ja haetaan voittoa.


FC Inter - HJK Veritas Stadionilla perjantaina 17.7. kello 18.30.

Lisää uutisia