AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 16.7.2020

Hyökkäyspelaaminen TPS:n suurin kipukohta – ”Jos ei tee maaleja, ei voi voittaa”

Hyökkäyspelaaminen TPS:n suurin kipukohta – ”Jos ei tee maaleja, ei voi voittaa”

Mika Ääritalo harmittelee TPS:n hyökkäyspelaamista. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS on jäänyt kahdessa pelaamassaan Veikkausliigaottelussa maaleitta ja hakee ensimmäisiä pisteitään sekä kauden avausmaalia lauantaina FC Hongan vieraana. Hyökkääjä Mika Ääritalon mukaan turkulaisten isoimmat ongelmat ovat tällä hetkellä hyökkäyspelaamisessa.

TPS ei ole onnistunut maalinteossa Veikkausliigajoukkuetta vastaan tämän kesän peleissä ja talven Suomen Cupin lohkovaiheessakin syntyi vain kaksi maalia liigajoukkueiden verkkoihin.

- Kaikki näkevät, ettei hyökkäyspelaamisemme ole ollut mitään vakuuttavaa. Jos ei tee maaleja, ei voi voittaa pelejä, Ääritalo muistuttaa.

Ääritalon mukaan yhtä yksittäistä syytä tehottomaan hyökkäyspelaamiseen ei ole.

- Se lähtee kokonaisvaltaisesta pelaamisesta. Pelaamisemme ei ole tällä hetkellä sillä tasolla millä sen pitäisi olla kuin ajoittain. Meidän pitää päästä riistoihin ja sitä kautta hyökkäämään. Meillä on paljon uusia pelaajia ja vielä on vähän sitä miten löydämme toisiamme.

Jos hyökkäys on ollut hieman tukkoista, niin TPS:n puolustuspelaaminen on ollut varsin hyvällä tasolla. Molemmat alkukauden tappiot ovat tulleet maalilla ja myös kauden edeltävissä otteluissa puolustus toimi suhteellisen hyvin.

- Puolustuksen täytyy olla vahvuutemme, ettei omiin mene maaleja. Ne maalit mitä olemme päästäneet, ovat olleet yksittäisiä nukahduksia. Hyvä puolustus pitää säilyttää, sillä vastus kovenee ja ne rankaisevat armottomasti, toteaa Ääritalo.


TPS kohtaa seuraavaksi lauantaina vieraskentällä FC Hongan. Ottelu alkaa kello 13.00.

Lisää uutisia