FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 11.7.2020

”Meidän pitää pelata ehjempiä 90-minuuttisia” – Ilveksen Hilander korostaa koko joukkueen tekemistä

”Meidän pitää pelata ehjempiä 90-minuuttisia” – Ilveksen Hilander korostaa koko joukkueen tekemistä

Mika Hilander tietää edessä olevan vaikean iltapuhteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Kahdella voitolla kautensa aloittanut Ilves matkaa lauantaina Turkuun FC Interin vieraaksi. Ilveksen maalivahti Mika Hilander on ollut tuloksellisesti tyytyväinen omiensa alkukauteen, vaikka peliotteissa on vielä petrattavaa.

Ilves on aloittanut tuloksellisesti vahvasti voitettuaan IFK Mariehamnin ja TPS:n. Seuraavaksi Ilves saa kovan haasteen, kun se kohtaa vieraskentällä FC Interin.

- Ei ole helppo peli tulossa. Inter on laadukas joukkue, jossa on hyviä pelaajia. He etenivät Suomen Cupin finaaliin ja ovat saaneet hyviä tuloksia. Uskon meillä olevan kuitenkin hyvät mahdollisuudet, mutta se vaatii meiltä hyvää onnistumista, Hilander pohdiskelee.

Inter hävisi edellisottelussaan KuPS:n vieraana 0-1. Tamperelaisia odottaakin nälkäinen vastus, mutta Hilander ei turhia vaivaa päätään Interin asioilla.

- Mikään joukkue ei koskaan halua hävitä yhtä ottelua saatikka kahta peräkkäin. Interillä on varmasti vahva halu kääntää kurssi ja he ovat ärsytettyjä. Se ei kuitenkaan muuta millään tavoin meidän valmistautumistamme, vaan keskitymme omaan tekemiseemme.

Kokonaisuudessaan Hilander pitää Veikkausliigaa tällä kaudella tasaisena ja sitä kautta mielenkiintoisena sarjana. Missään vaiheessa ei ole varaa höllätä otetta kaasulta.

- Tämän kauden Veikkausliigassa saattaa joihinkin peleihin lähdettäessä olla joku ennakkosuosikki, mutta mitään heittopussia tämän vuoden sarjassa ei ole. Voittamiseen tarvitaan samanlaista sitoutumista koko joukkueelta ja kollektiivista joukkuepelaamista, jos mielii voittaa.

Ilves on kirjauttanut kaksi voittoa Veikkausliigassa, mutta juuri sarjakauden alla se hävisi FC Hakalle Suomen Cupin puolivälierissä. Hilanderin mukaan joukkueella on vielä parannettavaa.

- Meidän pitää pelata ehjempiä 90-minuuttisia. Haka, IFK Mariehamn ja TPS -pelit eivät olleet meiltä eheitä ja meille sattui joitakin nukahduksia. Pitää saada rutiinitasoa ylemmäksi ja laatua paremmaksi. Tänä vuonna pelataan aika lyhyt sarja ja jokaisella pelillä ja pisteellä on merkitystä, Hilander muistuttaa.


FC Inter-Ilves lauantaina 11.7. kello 17.00 Veritas Stadionilla. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia