FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 8.7.2020

​Teemu Tainio luottavaisena klassikko-ottelun alla: "Lähdetään shokeeraamaan maailmaa"

​Teemu Tainio luottavaisena klassikko-ottelun alla: "Lähdetään shokeeraamaan maailmaa"

"Teme" näyttää suuntaa Hakalle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on innoissaan HJK:n kohtaamisesta jo alkukaudella. Haka lähtee haastamaan HJK:ta tosissaan.

Haka aloitti Veikkausliigan kotitasapelillä FC Honkaa vastaan. Tainio tietää, että nyt vastaan tulee vielä isompi haaste. Tainio kertoi tunnelmista Suplan Week of Football -podcastissa.

- Jos miettii Veikkausliigan tasolla, niin haaste ei enää kovene. HJK on kasannut sellaisen nipun, että vain mestaruus kelpaa. Pelasimme heitä vastaan cupissa. Laitoimme ihan hyvin kampoihin, mutta puolustimme tietyt tilanteet tosi heikosti ja annoimme halpoja maaleja.

- Tuon tasoista joukkuetta vastaan vuori oli liian iso kiivettäväksi, jos helppoja maaleja annetaan. Siitä lähdemme petraamaan. Meiltä ei kukaan odota Helsingissä mitään, mutta lähdetään shokeeraamaan maailmaa!

Tainion mukaan Hakan tavoite kuuden joukkueen pääsemiseksi on realistinen.

- Olen tyytyväinen joukkueeseemme. Pitää tiedostaa budjetit ja kaikki muutkin asiat, mutta olemme onnistuneet kasaamaan kilpailukykyisen joukkueen. Leveyttämme on epäilty, mutta minulla on sellainen fiilis, että kenet vaan voi heittää kentälle, eikä taso juurikaan heittele. Elokuussa, kun tulee 6-7 peliä, niin tarvitsemme jokaikistä jätkää. Senkin takia olemme pyöritelleet kokoonpanoa, että jokainen olisi mahdollisimman lähellä huippukuntoa, kun käsky käy kentälle.

- Totta kai tajuamme, että olemme nousijajoukkue. Olemme nöyrästi mukana, mutta kuvia emme kumartele! Haluamme kuuden joukkoon, hän sanoo.

Hakan paluu pääsarjaan on Tainion mukaan huomattu sekä paikallisesti että kansallisesti.

- On se upea juttu. Täällä huomaa, että futisbuumi on menossa. Kausikortteja on myyty 2500, eli Hakaa on odotettu Veikkausliigaan, eikä pelkästään Valkeakoskella. Tuntuu, että ympäri Suomea ollaan tyytyväisiä siihen, että Haka on palannut. Keskiviikon peli – Klassikko HJK-Haka – on yksi odotettu kohtaaminen. Hyvältä näyttää siinä mielessä, hän sanoo.

Lähde: Suplan Week of Football -podcast
Lisää uutisia