vko.25 // 25.6.2020

"Cupissa se on tulos tai ulos" - FC Lahden aikainen maali riitti voittoon Hongasta

FC Lahti juhlii ratkaisumaalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka ja FC Lahti tarjosivat Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa tasaisen ja kovan taisteluottelun. Vieraiden ottelun alussa iskemä maali riitti tällä kertaa voittoon.

Ottelu sai Hongan kannalta shokkialun, kun Vahid Hambo pääsi tuikkaaman vieraat johtoon jo ensimmäisellä peliminuutilla. Takaiskumaalin jälkeen ote siirtyi selvästi Hongalle. Toisella minuutilla Mac Kandji laukoi hieman maalin ohitse. Viidennellä peliminuutilla Honka sai pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Kellossa oli 22 minuuttia, kun Honka oli jälleen lähellä tasoitusta. Lucas Kaufmannin keskitys löysi Kandjin pään, mutta Lahti-vahti Patrick Rakovsky koppasi puskun käsiinsä. Puolen tunnin kohdalla Dani Hatakka pääsi puskemaan Kaufmannin vapaapotkusta, mutta Rakovsky venyi jälleen pallon tielle. Hetkeä myöhemmin Kandji karkasi läpiajoon, mutta viimeistely ei onnistunut.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Kaufmannin vapaapotku kolahti ylärimaan ja jatkotilanteesta brassi pääsi vielä itse laukomaan, kuitenkin hieman ohi. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Vain muutama minuutti oli toista nelivitosta pelattuna, kun Hongan tasoitus kävi jälleen lähellä. Kaufmannin vapaapotku löysi takatolpalta Hatakan, jonka viimeistely suuntautui hieman maalin ohi.

Varttia ennen päätösvihellystä vaihdosta kentälle tullut Edmund Arko-Mensah ohitti Valdrin Rashican laidalla, mutta Kandji ei aivan yltänyt laitapuolustajan keskitykseen. Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, päättyi Hongan taival Suomen Cupissa tähän. FC Lahti jatkaa välieriin, jossa se kohtaa FC Interin.

– Teimme pelin heti alusta itsellemme vaikeaksi. Sen jälkeen hallitsimme mielestäni peliä selvästi ja meillä oli hyviä paikkoja tasoittaa, kommentoi puolustaja Dani Hatakka ottelun jälkeen.

– Meillä oli pelissä tänään paljon hyvääkin, mutta Cupissa se on tulos tai ulos. Ei auta, hän harmitteli.