AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2020

Wiss osaa varoa Hakaa - "Hyvin ovat esiintyneet ja itseluottamus varmasti kasvanut"

Wiss osaa varoa Hakaa - "Hyvin ovat esiintyneet ja itseluottamus varmasti kasvanut"

"Jallu" näkee yhtäläisyyksiä Hakan ja muutaman vuoden takaisen Ilveksen välillä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja FC Haka pelasivat 1-1-tasapelin alkuvuodesta Suomen Cupin B-lohkossa ja kohtaavat nyt tiistaina toistamiseen cupin puolivälierässä.

Valkeakosken valkoiset haastoivat viimeksi Tampereen lippulaivaa tosissaan, eikä Ilves aivan kyennyt pitämään johtoasemaansa loppuun asti. Lauri Ala-Myllymäki onnistui pilkulta ja Antto Hilska rankaisi vanhaa seuraansa viimeisillä minuuteilla. Nyt joukkueet kohtaavat uudelleen; tällä kertaa Tammelassa ja puolivälierävaiheessa.

Viime vuonna Ilves marssi aina cup-mestaruuteen asti, eikä vauhti ole toistaiseksi hiljentynyt. B-lohkon voiton jälkeen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella FC KTP jäi tylysti jalkoihin maalein 0-4. Viime tiistaina pelatussa ottelussa maalipuiden väliin osuivat Lauri Ala-Myllymäki, Joona Veteli ja kahdesti Emile Paul Tendeng. Mika Hilander piti vaivattoman nollapelin.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissille on luvassa viides Hakan kohtaaminen Suomen Cupissa. 2016 Haka pudotti Ilveksen jatkosta voittamalla pilkkukisan 5-4 varsinaisen peliajan päätyttyä 0-0. Vuotta myöhemmin Ilves kairasi 3-1-voiton ja 2018 alkulohkossa pisteet jaettiin 0-0-tuloksella. Tämän vuoden 1-1-tasuria lähdetään kääntämään selväksi voitoksi.

– Haka on ollut viime kaudella ja nyt talvikaudella oikein itsevarma joukkue. Hyvin ovat esiintyneet ja eiköhän itseluottamus ole kasvanut kevään myötä. Pallovarmaa tekemistä, Wiss tietää kuvailla vastustajaa.

– Heillä voi olla aika samanlainen tulo liigaan, mitä Ilvekselläkin oli muutama vuosi sitten. Potentiaalisia nuoria nousemassa mukaan ja muutenkin paljon yhtäläisyyksiä.

Tiistai-illalle on luvattu hellelukemia ja auringonpaistetta pilvettömältä taivaalta. Olosuhteet ovat kovat, mutta näin lähellä liigakautta pitääkin kunnon jo olla kohdillaan.

– Varmasti molempien joukkueiden prässi-into riippuu siitä, miten palloa liikutellaan alhaalla. Tietysti sää luo omanlaisensa olosuhteen. Pelin jaksottaminen korostuu, eli milloin prässätä ja iskeä nopeasti vastaan. Pelejä on tulossa tiheään tahtiin, joten molempien joukkueiden ringin leveyttä testataan, Wiss toteaa.

Ilveksen sairastuvalla on kolme pelaajaa. Janne-Pekka Laine parantelee nilkkavammaansa vielä muutaman viikon. Lisäksi Ilari Mettälä ja Naatan Skyttä loukkasivat itseään Kotkan pelireissulla, joten he huilaavat vielä Haka-ottelun.

Cupin puolivälierä Ilves - FC Haka Tammelan stadionilla tiistaina 23.6. kello 18.00. Kaikki Suomen Cupin ottelut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia