AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 7.6.2020

RoPS:lle odotettu vahvistus - Enoch Banza siirtyy lainalle Rovaniemelle

RoPS:lle odotettu vahvistus - Enoch Banza siirtyy lainalle Rovaniemelle

Enoch Banza kuuluu myös Pikkuhuuhkajien ryhmään.

RoPS:n hyökkäys saa lisää vahvuutta. HJK:n ja Suomen U21 maajoukkueen laitalinkki Enoch Banza siirtyy lainalle Rovaniemen Palloseuraan. Laina kestää loppukauden.

Enoch Banza on HJK:n kasvatti ja oli Viime kauden lainalla Kokkolan Pallo-Veikoissa. Hän pelasi 24 ottelussa viimeistellen niissä neljä maalia. Tältä kaudelta 20-vuotiaalla Banzalla on allaan jo kolme Suomen Cupin ottelua HJK:n paidassa.

Hyökkäysvoimainen laitapelaaja on ollut RoPS:n kiikareissa jo jonkin aikaa.

- Pelkästään taustat kertovat Enochista paljon, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen tiivistää.

- Meillä on odotuksia hänen suhteensa. Odotamme Enochin tuovan lisää laatua sekä hyökkäyksiin vahvuutta ja varmuutta. Samalla me pystymme tarjoamaan hänelle hyvän ympäristön kehittyä sekä tietenkin peliaikaa.

Oikeajalkainen Banza pystyy pelaamaan molemmissa laidoissa ja tarvittaessa myös kärjessä. Hyvänä 1 vastaan 1 pelaajana hän nauttii tilanteista, joissa pääsee haastamaan puolustusta.

- Haluan olla kentän paras. Kentän kuningas, Banza hymyilee leveästi.

- Kentän ulkopuolella olen ystävällinen ja kiltti, mutta kentällä me taistelemme vastakkain. Pelitilanteessa ei enää tunneta ystäviä.

Banza on nouseva suomalaislupaus, joka tarvitsee peliaikaa. Rovaniemen Palloseura on tällä hetkellä hänelle oikea ympäristö.

- Olemme olleet RoPS:aan yhteydessä jo pitkään, He halusivat minut tänne ja minä halusin Rovaniemelle. RoPS:lla on hyvä historia siinä, kuinka he kehittävät nuoria pelaajia, ja pelaajat pääsevät täältä urallaan eteenpäin.

Banza muutti Rovaniemelle sunnuntaina ja liittyy välittömästi RoPS:n vahvuuteen. RoPS:n seuraava harjoitusottelu on ensi perjantaina Heinäpäässä AC Oulua vastaan.

Lisää uutisia