AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2020

​IFK Mariehamnin Forsman: "Meillä on monta pelaajaa, jotka voivat nousta nyt vahvasti esille"

​IFK Mariehamnin Forsman: "Meillä on monta pelaajaa, jotka voivat nousta nyt vahvasti esille"

Oskari Forsman odottaa uusia nimiä nousevaksi esiin IFK-joukkueesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Oskari Forsman kuuluu IFK Mariehamnin joukkueen kokeneeseen kaartiin ja näkee tämän kauden ryhmässä paljon potentiaalia.

32-vuotias maalivahti on Veikkausliigassakin ehtinyt edustaa jo viittä seuraa.

- Ei ole ollut olla tavoitteena kerätä niin montaa joukkuetta kuin mahdollista, vaan tarkoitus on päästä ykkösmaalivahdiksi Veikkausliigassa. PS Kemissä se onnistui ja IFK Mariehamn on askel siitä eteenpäin, tämä on erittäin hyvin hoidettu seura, Forsman sanoo.

Grönvittin riveihin Forsman siirtyi kauden 2018 jälkeen ja on viihtynyt hyvin Ahvenanmaalla.

- Tunnen itseni suomalaiseksi, mutta olen täällä oppinut seuran järjestämien oppituntien kautta paremmin Ruotsia ja pidän merestä – olen ehkä 25-prosenttisesti saarelainen nykyään, Forsman naurahtaa.

IFK:n joukkue on uudistunut melkoisesti sitten viime kauden ja ringissä on kaikkiaan 11 uutta pelaajaa, joista osa hyvinkin nuoria.

- Joukkue ei ole ehkä kaikkein kokenein, mutta näen siinä paljon potentiaalia. Monen pelaajan pitää ottaa nyt askel eteenpäin, jotta yllämme hyville sijoituksille. Meillä on paljon pelaajia, jotka eivät ole vielä tuttuja suurelle yleisölle, mutta jotka voivat nousta vahvasti esiin, Forsman sanoo ja nimeää esimerkeiksi Niilo Mäenpään ja Yanga Balison.

Uutta uusien pelaajien lisäksi on myös talven aikana perusteellisen remontin läpikäynyt kotikenttä Wiklöf Holding Arena, jossa pelataan nyt uudenkarhealla jalkapallonurmella.

- Pinta on hyvin pehmeä ja pidän siitä. Pallo vähän vielä pomppii välillä, mutta se johtuu varmaan siitä, että tekonurmi on vielä niin uusi. Olen varma, että parissa viikossa se on vielä parempi ja oikein hyvä, Forsman arvioi.

Kauan odotettu Veikkausliigakauden alku on enää muutaman viikon päässä ja Forsman lähettää terveisiä myös IFK-kannattajille.

- Pannaan juhlat pystyyn sinä päivänä, kun Veikkausliiga alkaa. Tiedän että te teette parhaanne ja siihen pyrimme mekin. Pannaan viime kautta paremmaksi ja tähdätään neljän parhaan joukkoon.

Lähde: IFK TV
Lisää uutisia