FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.21 // 29.5.2020

Hakapeliitat: "Haluamme pitää Tehtaankentän sen arvoisessa kunnossa"

Hakapeliitat: "Haluamme pitää Tehtaankentän sen arvoisessa kunnossa"

Tehtaankenttä on Valkeakosken ylpeyden aiheita. (Kuva: FC Haka)

Valkeakosken Tehtaankentän päätykatsomon Paviljongin puoleisessa osassa, eli N-katsomossa on jo vuosia totuttu näkemään tuttu banderolli ja tutut kannatuschantit raikaavat ottelusta toiseen.

Ääneenkannatuskulttuuria FC Hakan koti- ja vieraspeleissä pitää yllä jo vuonna 2004 alkunsa saanut kannattajaryhmä, mikä on vuodesta 2006 alkaen tunnettu nimellä Hakapeliitat.

Useimpiin Veikkausliigajoukkueisiin verraten Hakapeliitat on varsin pieni kannattajaryhmä, siitä huolimatta tavoite on kuitenkin aina antaa paras mahdollinen tuki joukkueelle, niin koti- kuin vieraspeleissäkin. Ja tähän porukkaan otetaan ilolla myös kaikki uudet kannattajat vastaan.

– N-katsomo on kaikille avoin ja sinne saa, itseasiassa toivotaankin, että mahdollisimman moni Hakalle tukensa antava löytäisi tiensä sinne, kannustaa ryhmästä Mikko Koivisto rohkeasti mukaan FC Hakab verkkosivuilla.

– Tulevalla kaudella on tiedossa paljon kovaäänisiä vieraskannattajia, joten kaikki apu ja tuki kotijoukkueelle on tarpeen.

Hakapeliitat ovat siis avoin ja järjestäytymätön ryhmä. Jäseneksi ei tarvitse rekisteröityä, eikä jäsenmaksuja ole. Mukaan pääsee, kunhan vain liittyy päätykatsomon joukkoon mukaan.

Vaikka päällimmäisenä tarkoituksena on antaa tukensa nimenomaan joukkueelle pelikentillä, niin kannattajat haluavat olla yhä enenevissä määrin myös koko seuran tukena. Varsinkin nyt poikkeuksellisen ja haastavan kevään aikana on avulle ollut enemmän tarvetta. Viimeisimpänä fanit kävivät talkoilemassa paviljongin kalusteita parempaan kuntoon.

– Haluamme pitää Tehtaankentän sen arvoisessa kunnossa. Suomen kaunein ansaitsee sen!

Fanit ovat aiemminkin autelleet, mutta etenkin nyt pelien puuttuessa on ollut enemmän aikaa. Hiljalleen alkaa katseet kuitenkin kääntymään tuskastuttavan pitkään odotettuun kauteen. Kun otteluohjelma, sekä viranomaisohjeistukset ovat selvillä, niin ryhmä voi alkaa suunnittelemaan tulevan kesän reissuja.

Ja kun kausi alkaa, niin millaisin odotuksin sinne lähdetään?

– Ikuisena optimistina uskon, että keskikastiin päästään. Toimistolla on tehty hienosti hommia ja saatu kasattua iskukykyinen joukkue. Ja tärkeintä on myös se, ettei hävitä Ilvekselle eikä HJK:lle kertaakaan, Koivisto toteaa lopuksi.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun

Lisää uutisia