FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 17.5.2020

Medolta vinkkiä - näin Rodney Strasser päätyi TPS-paitaan

Medolta vinkkiä - näin Rodney Strasser päätyi TPS-paitaan

Turun Palloseuran tuore keskikenttäpelaaja Rodney Strasser on voittanut Italian Serie A:n mestaruuden ja pelannut samassa joukkueessa Zlatan Ibrahimovićin, Ronaldinhon ja Andrea Pirlon kanssa.

Loukkaantumisista välillä kärsineen Strasserin edellisestä virallisesta ottelusta on aikaa lähes vuosi. Strasser edusti tulloin Italian Serie D:ssä pelaavaa Villafrancaa. Kauden jälkeen Strasser sai sopimustarjouksia, mutta ne eivät tulleet sen tason joukkueilta, että takaisin hyvään pelikuntoon päässyt mies olisi pistänyt nimensä paperiin.

– Edellisen virallisen otteluni jälkeen treenasin jonkin aikaa yksin. Harjoittelin myös tovin kotimaassani F.C. Kallonin kanssa. Sen jälkeen palasin Italiaan. Sieltä tieni vei Ranskaan, jossa treenasin henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Sieltä tulin sitten tänne Suomeen.

Suomeen Strasserin vetivät muiden hänen kotimaassaan Sierra Leonessa syntyneiden pelaajien suositukset sekä keskustelut TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkaraisen kanssa. Strasser kertoo keskustelleensa etukäteen Ruotsissa pelanneiden Ibrahim "Teteh" Banguran ja Mohamed Banguran sekä Suomessa pelaavan Mohamed "Medo" Kamaran kanssa.

– He kertoivat, että ihmiset Pohjoismaissa ovat mukavia ja puhuvat englantia. He sanoivat, että elämä kentän ulkopuolella on mukavaa. Ennen kuin keskustelin heidän kanssaan, tiesin, että Suomessa on kylmä. Tiesin, että suomalaiset ovat onnellisia ihmisiä ja Suomi maailman onnellisin maa, Strasser kertoo.

Keskustelut Pikkaraisen kanssa vakuuttivat Strasserin siitä, että TPS on tässä kohtaa uraa hyvä vaihtoehto.

– Tommi on hyvä mies, sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän puhuu pelaajilleen ja kehottaa virheenkin jälkeen rentoutumaan ja jatkamaan pelaamista. Kaikki pelaajat tekevät joskus virheitä. Tommi kuitenkin kehottaa virheen jälkeen vain jatkamaan eteenpäin. Pelaajana arvostan sellaista mentaliteettia.

Strasser on nyt asunut Suomessa pari kuukautta ja on kertomansa mukaan viihtynyt hyvin. Elämä Suomessa on ollut mukavaa, ja uudet joukkuekaverit ovat auttaneet Strasseria kentän ulkopuolisten asioiden hoitamisessa.

Tavoitteena pitkä ura ja paluu Italian huippusarjoihin

Puolustavana keskikenttäpelaajana uraa luonut Strasser määrittelee itsensä pelaajaksi, joka tykkää olla pallossa kiinni ja joka hoitaa puolustusvelvoitteensa. Keskikentällä hän pyrkii tukemaan joukkuekavereitaan ja ohjeistamaan heitä tarpeen vaatiessa.

Strasser tiedostaa, että ansioluettelonsa vuoksi häneen kohdistuu kovia odotuksia Turussa.

– Olen täällä tehdäkseni parhaani ja oppiakseni lisää valmentajilta ja muilta pelaajilta. Aina voi oppia uutta ja jakaa omaa tietouttaan muille.

Nyt 30-vuotias Strasser haluaa pelata vielä pitkään, mieluusti 40-vuotiaaksi asti. Italiasta ehti tulla Strasserille kuin toinen koti. Hän näkee, että paluu Italian Serie A:han tai Serie B:hen on mahdollinen, jos kausi 2020 TPS:ssä sujuu hyvin.

– Olen jo pelannut Serie A:ssa, joten tunnen sarjan. Lisäksi siellä arvostetaan kokeneita pelaajia. Nyt olen kuitenkin täällä Turussa ja haluan keskittyä täysillä kauteen TPS:n kanssa, Strasser sanoo.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia