FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 8.5.2020

Väliaikainen sääntömuutos kaudelle 2020 - vaihto-oikeus viisi pelaajaa

Väliaikainen sääntömuutos kaudelle 2020 - vaihto-oikeus viisi pelaajaa

Kuva: Juha Tamminen

Jalkapallon säännöistä päättävä kansainvälinen elin IFAB on kansainvälisen jalkapalloliiton FIFAn esityksestä tehnyt väliaikaisen sääntömuutoksen vaihto-oikeuteen otteluissa vuoden 2020 loppuun saakka.

Olennaisin kohta sääntömuutoksessa viiden pelaajavaihdon salliminen ottelun aikana. Sääntömuutos koskee sekä koronavirustilanteen takia keväällä keskeytyneitä sarjoja että tilanteen takia vielä aloittamatta olevia sarjoja. Sääntömuutos tulee voimaan välittömästi.

Palloliitto ottaa sääntömuutoksen käyttöön kaudella 2020 kaikissa niissä miesten ja naisten valtakunnallisissa sarjoissa ja kilpailuissa, joissa normaalisti on käytössä kolmen pelaajan vaihto-oikeus ottelua ja joukkuetta kohden.

VÄLIAIKAINEN SÄÄNTÖMUUTOS:

Kilpailujen järjestäjillä on väliaikaisen sääntömuutoksen myötä mahdollisuus ottaa käyttöön joko toinen tai molemmat seuraavista vaihtoehdoista:

Ottelun kuluessa:


  • kumpikin joukkue voi käyttää enintään viisi pelaajavaihtoa
  • kummallakin joukkueella on korkeintaan oikeus kolmeen vaihtotapahtumaan *
  • näiden lisäksi vaihtoja voi tehdä tauolla, nämä eivät vähennä vaihtotapahtumien määrää

* Jos kumpikin joukkue suorittaa vaihtoja samaan aikaan, tämä lasketaan käytetyksi vaihtotapahtumaksi molemmille joukkueille.

Kun pelataan jatko-ottelu:

  • kumpikin joukkue voi tehdä ylimääräisen pelaajavaihdon (riippumatta siitä onko joukkue käyttänyt kaikki vaihtotapahtumansa tai ei)
  • joukkue voi lisäksi tehdä vaihtoja
    • ennen jatko-ottelun alkamista
    • jatko-ottelun tauolla
  • kilpailusääntöjen mahdollistaessa joukkueilla on oikeus ylimääräiseen pelaajavaihtoon, joka voidaan tehdä ennen jatko-ottelun alkua tai sen tauolla

Mikäli joukkue ei ole käyttänyt kaikkia pelaajavaihtojaan tai vaihtotapahtumiaan, käyttämättömät vaihdot ja vaihtotapahtumat voi käyttää jatko-ottelussa.
Lisää uutisia