FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.13 // 31.3.2020

​Jalkapallonurmen asennus Maarianhaminassa alkaa – ainoa lajissaan Suomessa

​Jalkapallonurmen asennus Maarianhaminassa alkaa – ainoa lajissaan Suomessa

Työt WHA:lla etenevät edelleen aikataulun mukaan. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin kotikentän Wiklöf Holding Arenan rakennustyöt etenevät suunnitellusti ja töiden viimeinen vaihe on nyt alkanut.

Kaikki pohjustustyöt uudelle jalkapallonurmelle olivat valmiina jo viime viikolla ja nurmen asennus alkoi maanantaina. Ensimmäisenä kentän pohjalle alettiin asentaa joustopohjaa, jonka myötä itse jalkapallonurmi tarvitsee vähemmän joustomateriaalia eli käytännössä kumirouhetta.

Tämä vaihe kestää kuluvan viikon ja itse nurmimaton asennus on vuorossa sen jälkeen viimeisenä vaiheena. Tekonurmi on merkkiä MTRX Ultra ja ainoa lajissaan Suomessa.

"Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti nostaa tasoa tämäntyyppiseen alustaan, koska siinä on eripituinen nurmi ja sen myötä rouheen roiskuminen kentältä on mahdollisimman vähäistä", kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Rouheen ja sitä myötä mikromuovin pääsyä ympäristöön minimoidaan myös erityisillä kokoomatankeilla, joissa on mikromuovisuodatin.

Tekonurmen asentamisen jälkeen se pitää vielä suojata, mutta mikäli kaikki sujuu edelleen aikataulussa, on kenttä käyttökunnossa jo huhtikuun aikana. Ainoastaan lämmitysjärjestelmä valmistuu vasta syksyllä.

Lisää uutisia