AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.12 // 23.3.2020

Monipuolisuus Matias Ojalan siunaus ja kirous

Monipuolisuus Matias Ojalan siunaus ja kirous

Matias Ojala siirtyi täksi kaudeksi Interiin.

FC Interiin täksi kaudelle siirtyneelle Matias Ojalalle ovat tulleet tutuksi lähes kaikki pelipaikat maalivahtia ja keskuspuolustajaa lukuun ottamatta. Ojala kertoo Turun Sanomissa, että monipuolisuudella on sekä etunsa että haittansa.

Jo 15-vuotiaana Veikkausliigassa debytoinut Ojala pelasi nuorempana kymppipaikkaa, mutta sen jälkeen pelipaikka siirtyi laidalle, keskikentän pohjalle, hyökkäykseen ja lopulta laitapuolustajaksi sekä wingbackiksi.

- Jos kysyttäisiin viideltä eri valmentajalta mikä on minun paras pelipaikkani, niin saattaisi tulla viisi eri vastausta. Itsekin olen aiempina vuosina miettinyt mikä se paras pelipaikka on, ja jos itsellänikin on vaikeuksia tunnistaa sitä, niin ei ole ihme jos on valmentajillakin, Ojala kertoo Turun Sanomien haastattelussa.

Ojalan näkee monipuolisuudessa sekä hyvät että huonot puolet. Interissä Ojalaa kaavaillaan keskikentälle hyökkäävään rooliin kymppipaikalle.

- Jos olisin erikoistunut yhdelle paikalle, niin en varmasti olisi yhtä monipuolinen pelaaja. Mutta jos olisin pelannut urani kymppipaikalla tai pohjapelaajana, niin olisinko erikoistunut siihen paremmin ja pelaisin nyt korkeammalle? Tai koska keskikentälle on kovempi kilpailu pelipaikoista, niin olisinko päässyt ikinä edes Veikkausliigaan, pyörittelee Ojala.

Ojala debytoi Veikkausliigassa kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana vuonna 2010, kun hän oli vasta 15-vuotias. Sen jälkeen kului 2,5 kautta AC Oulussa Ykkösessä ja mukaan mahtui myös nopea piipahdus saksalaisen HSV:n organisaatiossa. Lopullisen läpimurtonsa Veikkausliigaan hän teki PS Kemin riveissä, josta tie vei Ilveksen kautta Interiin. Debytoidessaan nuorena Veikkausliigassa hänestä odotettiin seuraavaa supertähteä.

- Ihmisille on jäänyt negatiivinen kuva minusta, koska minusta odotettiin tulevaisuuden supertähteä ja nyt pelaankin "vain" Veikkausliigassa. Toivoisin, että jatkossa minut muistettaisiin ennemmin hyvänä liigapelaajana kuin entisenä teinitähtenä tai megalupauksena, joka ei ikinä lunastanut lupauksia ja josta ei tullutkaan mitään.

25-vuotiaan Ojalan ura on ollut tasaisen nousujohteinen. Hän vakiinnutti ensin tasonsa Ykkösen johtavana pelaajana, jonka jälkeen nousi liigatasolle PS Kemissä ja Ilveksessä hän pääsi taistelemaan kärkisijoista isossa roolissa.

- Tiedostan, että minulla olisi ollut aineksia tehdä parempi ura. Toisaalta olisin voinut vaikka lopettaa urani masennuttuani siitä, ettei minusta tullutkaan seuraavaa Litmasta. Mutta täällä minä vielä olen joukkueessa joka taistelee jatkuvasti mitaleista, niin voisi olla huonomminkin, muistuttaa Ojala.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia