FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.11 // 20.3.2020

Inter-kapteeni Furuholm vinkkaa: "Lukeminen on mahtava lisä kotitreenaamisen rinnalle"

Inter-kapteeni Furuholm vinkkaa: "Lukeminen on mahtava lisä kotitreenaamisen rinnalle"

"Furkka" kannustaa tarttumaan kirjaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi moni tuttu arjen asia on vaikeaa, jopa lasten ja nuorten kokoontumisia on suositeltu vältettävän.

Erityisesti pukukoppielämään tottuneelle joukkueurheilijalle pitkä treenitauko ja oleilu neljän seinän sisällä saattavat pitkän päälle alkaa ahdistaa.

Interissä valmentajat ovat ohjeistaneet pelaajia omatoimiseen treeniin, jota voi tehdä oman mielikuvituksen rajoissa vaikkapa olohuoneessa. Mutta koko ajan ei voi treenata ja välillä on hyvä suunnata ajatukset muuhunkin kuin jalkapalloon tai yleiseen vaikeaan tilanteeseen.

Vastaava tilanne, jossa arjen rutiineja ei pysty toteuttamaan, saattaa tulla vastaan urheilijalle myös silloin, kun sattuu vakava loukkaantuminen. On luonnollista, että tällaiset tilanteet koettelevat kenen tahansa psyykkistä jaksamista. Stressin ja ahdistuksen – kuten myös tylsyyden – hallinta ovat kuitenkin taitoja, joita voi opetella.

Yksi keino käsitellä vastoinkäymisiä ja irrottautua negatiivisten ajatusten noidankehästä on suunnata omat ajatukset välillä muualle, kuin vaikeaan tilanteeseen, esimerkiksi lukemalla.

Interin edustusjoukkueen kapteeni Timo Furuholmille lukeminen on ollut osa normaalia elämää, ja tavallaan oheistreenamista, jo pitkään. Hän suosittelee lämpimästi samaa muillekin ja lähettää kannustavat terveiset erityisesti kaikille Inter-junioreille:

- Valitettavasti elämme aikaa, kun harjoitteleminen ja koulunkäynti ei ole mahdollista. Tällaiset hetket vaativat meiltä aina kekseliäisyyttä. Oheistoimintaa pitäisi keksiä, vaikka moni paikka on suljettu.

- Yhtä asiaa voin suositella kaikille interiläisille: lukemista, sen on ollut osa minun elämääni 20 vuotta. Siinä saa ajatuksia muualle ja oivaltaa uutta. Se on mahtava lisä kotitreenamisen rinnalle. Ollaan positiivisia, kyllä tästäkin selvitään, Furuholm kannustaa.

Lisää uutisia