FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 10.3.2020

​RoPS:n puolustus vahvistuu edelleen - Kalle Katz palaa vuoden lainasopimuksella HJK:sta

​RoPS:n puolustus vahvistuu edelleen - Kalle Katz palaa vuoden lainasopimuksella HJK:sta

Kalle katz pelaa myös kauden 2020 RoPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella erittäin nousujohteisesti esiintynyt puolustaja Kalle Katz, 20, pelaa Rovaniemellä myös alkavalla kaudella. RoPS ja HJK ovat sopineet Katzin kohdalla vuoden lainasopimuksesta.

Kuluvalla viikolla RoPS:n puolustuslinja on vahvistunut huomattavasti. Maanantaina RoPS uutisoi keskuspuolustaja Zurab Tsiskaridzen sopimuksesta. Tiistaina RoPS ja HJK sopivat Kalle Katzin lainasta.

- Me saamme Kallen myötä lisää vaihtoehtoja puolustuslinjaa, iloitsee RoPS:n valmentaja Mika Pulkkinen.

- Hän on ollut täällä aiemmin, tietää meidän metkut ja toimintatavat. Vaihtoehtojen lisäksi hän tuo meille myös lisää kokemusta Veikkausliigan peleistä.

Viime kaudella Katz pelasi RoPS:n paidassa 17 Veikkausliigan ja 7 Suomen Cupin ottelussa. Tilille tulivat myös täydet minuutit Eurooppa-liigan karsinnoissa. Kausi käynnistyi hiukan tunnustellen, mutta syksyä kohden Katzista kasvoi yksi RoPS:n runkopelaajista.

- Aluksi oli pieniä sopeutumisvaikeuksia, Katz myöntää.

- Se oli käytännössä minun ensimmäinen kausi Veikkausliigassa. Aluksi oli totuttelua kovempaa pelitempoon ja kovempaan sarjaan, mutta pelaaminen parani huomattavasti. Kokonaisuudesta voin olla tyytyväinen.

Kuluneen talven Katz on harjoitellut Helsingin Jalkapalloklubin mukana tutun valmentajan Toni Koskelan alaisuudessa. Katz on ennättänyt jo pelaamaan kolmessa Suomen Cupin ottelussa.

Nuoren puolustajan mukaan kuluneiden kuukausien aikana ei ole hikeä säästelty.

- Kovaa on treenattu, ja toivottavasti pääsen näyttämään, että tulen parempana pelaajana takaisin, Katz sanoo.

- Tietenkin tarkoitus on parantaa sekä joukkueena että yksilönä. Päivä päivältä on tarkoitus kehittyä pelaajana, auttaa joukkuetta ja sitä kautta myös edetä itse omalla uralla.

Rovaniemen Palloseuran kilpailullinen kausi käynnistyy 11.4. vierasottelulla juurikin HJK:ta vastaan. Siinä ottelussa Kalle Katz ei voi edustaa Rovaniemen Palloseuraa, mutta on todennäköisesti mukana RoPS:n ensimmäisessä kotiottelussa 17.4. Rovaniemelle saapuu tuolloin Seinäjoen Jalkapallokerho.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia