AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 27.2.2020

Kuningas palaa Lahteen - vuoden sopimus allekirjoitettu

Kuningas palaa Lahteen - vuoden sopimus allekirjoitettu

Mikko Kuningas pelasi Kuhnureissa viimeksi kaudella 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja keskikenttämies Mikko Kuningas ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Kuningas siirtyy takaisin FC Lahteen FC Interistä.

22-vuotias Kuningas on pelannut urallaan 114-Veikkausliigaottelua, joissa on syntynyt seitsemän maalia.

Kuningas on Luumäen Poikien ja PEPOn kasvatti. Hän siirtyi FC Lahteen vuonna 2015 ja samana kesänä hän debytoi liigassa. Kuningas onnistui tekemään myös maalin debyyttiottelussaan. FC Lahdessa Kuningas pelasi vuoden 2017 loppuun asti ennen siirtoaan Turkuun FC Interin riveihin. Mastokaupungin ylpeyden riveissä Kuningas on pelannut 62 ottelua osuen viidesti maalipuiden väliin. Interissä hän voitti Suomen Cupin ja kuluneella kaudella liigahopean. Kuningas ratkaisi Cupin finaalin maalillaan. Viime kaudella hän pelasi Interin riveissä 24 ottelua.

Kuningas on innoissaan paluustaan Lahteen. Pelaajana hän on mennyt Turun vuosinaan eteenpäin ja saanut oppia niin vaikeuksista kuin menestyksestä. Lahdessa Kuningas haluaa menestyä ja tehdä lopullisen läpimurtonsa.

- Minulla on hyvä ja odottava fiilis. On hienoa päästä tutustumaan koko joukkueeseen. Tässä on enää lyhyt aika, kun tosipelit alkavat. Kokonaisuudessaan olen mennyt pelaajana eteenpäin. Interin vuodet olivat opettavaisia. Ensimmäisen vuoden vaikeudet kasvattivat. Toisen vuoden menestyksestä tuli puolestaan erilaista oppia, etenkin taktisissa asioissa. Eteenpäin olen mennyt taktisesti ja fyysisesti.

- Odotan paljon vastuuta ja sitä kautta joukkueen menestystä. Tavoitteenani on myös lopullinen läpimurto. Se tulee joukkueen menestyksen mukana. Hyvät asiat seuraavat hyviä asioita, Kuningas kertoo.

Mikko Kuningas liittyy FC Lahden mukaan välittömästi ja lähtee huomenna joukkueen mukana Espanjan leirille.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia