FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.08 // 26.2.2020

Inter-luotsi Riveiro jakoi kokemuksiaan seuran akatemialle

Inter-luotsi Riveiro jakoi kokemuksiaan seuran akatemialle

Jose Riveiro kertoi jalkapallokokemuksistaan Inter-Akatemialle. (Kuva: Juha Tamminen)

Noin 20-päinen pääasiassa Inter-Akatemian pelaajista koostuva nuorten joukko kuunteli harvinaisen tarkkaan tiistai-iltapäivällä Veritas Stadionilla järjestettyä tilaisuutta. Edustusjoukkueen päävalmentaja José Riveiro kertoi pelaajille jalkapalloammattilaisuudesta ja nuorten seuraavista askeleista kohti tätä tavoitetta.

Seuran talenttivalmentaja Erol Ates näkee monen akatemiapelaajan olevan nyt urallaan siinä vaiheessa, että halu ammattilaiseksi on kova. Jotta pelaajia voidaan auttaa saavuttamaan unelmansa, on heitä valmennettava laaja-alaisesti.

– Lahjakkuus vie pelaajan vain tiettyyn pisteeseen. Siitä eteenpäin saavutukset ovat kiinni siitä, miten toimit. Haluamme pelaajiemme ymmärtävän jo nuorena, että ammattilaisjoukkueeseen ei vain kävellä, kun on fyysisesti tarpeeksi hyvä. Pelaajan pitää olla myös hyvä ihminen saavuttaakseen tavoitteensa. Ei vain jalkapallossa vaan elämässä ylipäätään. Kukaan ei tuo tätä viestiä nuorille ammattilaisuudesta haaveileville uskottavammin kuin edustuksen päävalmentaja, Ates summaa Interin verkkosivuilla.

Riveiro jakoi nuorille omia kokemuksiaan ja painotti Atesin tapaan erityisesti pelaajien oman arvomaailman merkitystä.

– Haluamme pelaajien ymmärtävän, ettemme etsi edustusjoukkueeseen vain taitavia pelaajia vaan hyviä ihmisiä. Pelaajillamme tulee olla tietty arvomaailma. Nöyryys, sitoutuneisuus, anteliaisuus ja rehellisyys ovat kivijalkamme. Näiden arvojen mukaan elävät pelaajat puskevat eteenpäin koko joukkuetta, eivät vain yksilöä. Saadakseen mahdollisuuden edustusjoukkueessa nuorten tulee näyttää näitä arvoja jo akatemiassa, Riveiro korostaa.

Akatemiapelaajien lisäksi tilaisuutta seurasi joukko Interin valmentajia. Seuran strategian mukaisesti arvotyötä tehdään jokaisessa joukkueessa pienimmistä aina edustusjoukkueeseen saakka. Päävalmentajan antama esimerkki arvojen jalkauttamisesta toi monelle uusia ideoita omaan valmennukseensa.

– Tavoitteenamme on tuoda edustusjoukkueen tekemä huipputason työ tiiviiksi osaksi koko seuran toimintaa. Tämä tilaisuus oli yksi hyvä askel edustuksen toiminnan jalkauttamisessa akatemiaan, Ates toteaa.

FC Inter päättää Suomen Cupin lohkovaiheen lauantaina paikallispelillä TPS:aa vastaan. FC Inter – TPS pelataan LähiTapiola Areenalla lauantaina 29.2. klo 15.15. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia