FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.07 // 21.2.2020

Ilves SJK:ta vastaan jatkopaikka cupissa jo varmana - "Nautimme tästä hetkestä"

Ilves SJK:ta vastaan jatkopaikka cupissa jo varmana - "Nautimme tästä hetkestä"

Ilves päättää häkäviikot SJK-otteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin B-lohkon kärkipaikkaa miehittävä Ilves isännöi SJK:ta lauantaina molempien osalta karsinnan viimeisessä ottelussa.

Tupsukorvien intensiivinen talvikausi huipentuu lauantaina, juuri ennen talvilomaa. Seinäjokiset ovat nimivahva ryhmä, mutta cupin peleissä otteet ovat olleet vaisuja.

Tamperelaiset ovat jo varmistaneet jatkopaikan pudotuspeleihin. Lohkovoitossa kiinni oleva kissapeto on kaatanut matkallaan Lahden ja RoPSin sekä jakanut pisteet KuPSin ja Hakan kanssa. Lohkovaiheen viimeiseen otteluun seinäjokisia vastaan Ilves lähtee 13 tappiottoman cup-ottelun putkessa.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen joukkueensa vahvasti alkaneeseen kalenterivuoteen. Lauantain vastustaja voi olla yllätyksellinen, tosin Ilveskään ei lähesty ottelua aivan tavanomaiseen tapaan.

– Meillä on mahdollisuus kokeilla pelillisesti uusia juttuja ja eri vaihtoehtoja. Nautimme tästä hetkestä, että jatkopaikka on jo taskussa. Se helpottaa toimintaamme ja tulevan ohjelman suunnittelua paljon. Varmuudella on hyviä otteluita luvassa lisää, Wiss kertoo.

– SJK:lla on ollut muutoksia jonkin verran. Tähän mennessä pelitapa on varmaan muokkautunut tarjolla olevien pelaajien ja pelienkin pohjalta. Uuden valmentajan aloittaessa menee oma aikansa, ennen kuin hommat tulevat tutuiksi. Eiköhän siellä kasata kesäksi vahva ryhmä.

Talven intensiivisimmät harjoitusviikot alkavat olla takana päin. Viikonloppuna on pienen ulospuhalluksen aika.

– Toivottavasti jaksamme vielä rutistaa positiivisella asenteella. Pelasimme viimeksi tiistaina, joten se voi yhä tuntua jaloissa. Mukava on lähteä hyvin ansaitulle lomalle, kun tietää että hommia on paiskottu.

– Matsin jälkeen saunotaan, päätetään yhdessä kauden tavoitteet ja valitaan kapteenit. Pelaajien oma anti on siinä keskiössä, kuten aiempinakin kausina, Wiss toteaa.


Ilves - SJK Pirkkahallissa lauantaina 22.2. kello 14.30. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia