AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 18.2.2020

​Hyvästit 11 kauden jälkeen – Amos Ekhalien ja IFK Mariehamnin tiet eroamassa lopullisesti

​Hyvästit 11 kauden jälkeen – Amos Ekhalien ja IFK Mariehamnin tiet eroamassa lopullisesti

Amos Ekhalien ja IFK Mariehamnin tiet eroavat pitkän yhteisen matkan jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin vakiokasvoihin jo yli vuosikymmenen kuuluneen Amos Ekhalien tiet seuran kanssa vaikuttavat eronneen lopullisesti.

Neuvottelut jatkosopimuksesta olivat taloudellisista syistä jo lähtökohtaisesti vaikeassa asetelmassa, eikä lähentymistä ole sittemmin tapahtunut.

- Amosista ei ole kuulunut. Puhuimme joulun alla ja sanoin silloin, että ellei hän tee päätöstään, minun on hankittava joku muu pelaaja ja niin myös tein Albion Ademin muodossa. Hän halusi vain odottaa ja odottaa ja nyt olemme hankkineet korvaajan keskikentälle, IFK:n seurajohtaja Peter Mattson kertaa.

Mattsson vahvistaa myös taustan taloudellisissa seikoissa.

- Halusin pitää Amosin, mutta hän pyysi niin suurta palkankorotusta, johon meillä ei budjetissa ollut millään varaa. Omatuntoni on kuitenkin puhdas, tarjosin hänelle reilusi enemmän kuin viime kaudella, mutta se ei riittänyt.

Kenialainen Ekhalie saapui IFK:n riveihin jo nuorena pelaajana ja on kulkenut pitkän taipaleen yhdessä nimenomaan Mattssonin kanssa.

- Hain hänet Arlandasta kun hän oli 18-vuotias, olen ollut kuin pikkuisä hänelle, Mattsson kuvaa.

Takana Ekhaliella on 11 kautta ja 241 Veikkausliigaottelua IFK Mariehamnin paidassa kaudesta 2007 alkaen. Väliin mahtuu vain pari kautta SIIFK:ssa, mutta muuten Ekhalie on edustanut Grönvittiä uskollisesti.

- Tämä on minusta ikävää, sillä olen aina pitänyt Amosista. Olemme puhuneet asiasta, eikä tästä mitään pahaa mieltä jää. Näin se vain on maailmassa, että vaikkei sopimuksen päästä, ei ystävyyden tarvitse loppua, vaan jatketaan eteenpäin, Mattsson sanoo.

Lähde: Nya Åland
vko.02 // 15.1.2021
Lisää uutisia