FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 14.2.2020

HIFK ja Inter pistejakoon - "Kasattiin itsemme hienosti"

HIFK ja Inter pistejakoon - "Kasattiin itsemme hienosti"

Voiton karkaaminen hamirtti Tor Thodesenia. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK sai Suomen Cupin A-lohkon neljännessä ottelussa vieraita Turusta FC Interin tullessa vierailulle Talin jalkapallohalliin ja pisteet jaettiin maalein 1-1.

HIFK tuli otteluun pirteällä ilmeellä ja sai nopeilla hyökkäyksillä luotua vaarallisia tilanteita vastustajan päätyyn jo ensimmäisen kympin aikana.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin todella herkullinen tilanne Inter-päädyssä. Sakari Tukiainen kaadettiin kentän oikealla reunalla ja tilanteesta tuomittiin HIFK:lle vapaapotku. Jukka Halme keskitti pallon kohti takatolppaa, jonne Mattila oli nousemassa. Kokenut pelaaja oli tilanteessa hieman liian myöhässä, joten maalia ei syntynyt tästä tilanteesta. Pari minuuttia myöhemmin Halme pääsi itse kokeilemaan laukomista, tuloksena kuitenkin pari metriä yli maalin mennyt veto. Suhteellisen tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen tauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

Vierasjoukkue FC Inter siirtyi ottelussa johtoon 55. peliminuutilla. Pallo osui Macario Hing-Gloveria käteen rangaistusalueella ja turkulaisille vihellettiin rangaistuspotku. Alvaro Muniz veti pallon ohi Arnold Origin, viimeistellen jo toisen rangaistuspotkumaalinsa tämän kauden cupissa.

Luís Henrique toi HIFK:n tasoihin oltuaan kentällä viitisen minuuttia. Interin Arttu Hoskonen joutui rikkomaan rangaistusalueella, josta seurasi ottelun toinen rangaistuspotku ja tällä kertaa siis kotijoukkueelle. Brasilialaiskärjen kauden toinen yritys pilkulta tuotti tulosta ja HIFK sai ansaitun tasoitusmaalin.

HIFK lisäsi prässiään pelatessaan ottelun loppupuolella yhden miehen ylivoimalla, ja paikkoja kaivattuun johto-osumaankin oli. Lopulta tottelu kuitenkin päärrtyi pistejakoon.

– Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen meidän esitykseen. Peli alkoi todella hyvin meiltä, sitten meillä oli vaikeampi jakso ensimmäisen puoliajan keskellä. Toinenkin puoliaika alkoi hyvin, vaikka vastustaja pääsi johtoon. Interillä ei ollut paljon paikkoja, joten takaisku tuntui todella pahalta. Sen jälkeen meidän pelaajat näyttivät suurta sielua ja päästiin tasoihin.

- Meidän olisi ehkä pitänyt voittaa tämä ottelu, mutta emme saaneet johtomaalia tehtyä. Tämä ottelu näyttää kuitenkin meidän potentiaalin joukkueena ja kasattiin itsemme hienosti viime viikon surkean esityksen jälkeen, HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen sanoi ottelun jälkeen.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia