FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 25.1.2020

RoPS:lla selvät sävelet cup-avaukseen: "Tietenkin lähdetään voittamaan"

RoPS:lla selvät sävelet cup-avaukseen: "Tietenkin lähdetään voittamaan"

RoPS avaa Suomen Cupin Oulussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cup käynnistyy Veikkausliigan jkarsintaohkojen osalta lauantaina ja RoPS kohtaa avausottelussaan SJK:n.

RoPS on pelannut toistaiseksi yhden harjoitusottelun AC Oulua vastaan. RoPS voitti vieraissa 1-2 Sampo Alan ja Matias Tammisen maaleilla. SJK on pelannut tämän vuoden puolella kahdesti voittaen Ykkösdivisioonasta VPS:n 4-1 sekä Jaron 5-2.

Molemmat joukkueet RoPS ja SJK ovat vaihtuneet pelaajistoltaan viime kaudesta melkoisesti. Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut valmentajapuolella Vesa Tauriaisen ottaessa RoPS:n ja Jani Honkavaaran SJK:n vetovastuun.

Honkavaara johdatti syksyllä Kuopion Palloseuran Suomen mestaruuteen, joten seuravaihdos yllätti monet. Juurikaan sen enempää ei RoPS:n päävalmentaja Tauriainen kuitenkaan ole tulevan vastustajan tekemisiä seurannut.

- Lauantainahan me sitä infoa Seinäjoesta saamme, Tauriainen naurahtaa.

- Toistaiseksi meillä riittää riittävästi tekemistä omienkin kanssa. On toki kiva verrata, missä me tällä hetkellä menemme, mutta paino on oman pelin kehittämisessä. Uskoisin kuitenkin, että Seinäjoki on tällä hetkellä hiukan meitä valmiimpi.

RoPS:n tapaan moni muukin joukkue on vielä rakennusvaiheessa huhtikuussa alkavaa Veikkausliigaa varten. Tauriainen kuitenkin korostaa cup-pelien tärkeyttä nimenomaan joukkueen kannalta.

- Meillä on harjoituksissa kolmas yhteinen viikko takana, ja olen todella tyytyväinen pelaajien asennoitumiseen. Virinä on hyvä, Tauriainen kehuu.

- Tietenkin me lähdemme voittamaan. Voittamisen takiahan me harjoitellaan ja valmistaudumme Veikkausliigaan. Me haluamme myös jatkoon Cupista, jotta saamme täytettyä kevättä kovilla peleillä ennen Veikkausliigan alkua.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuu varmuudella Tuomas Kaukua, mutta hänkin on palaamassa pian joukkueen harjoituksiin. Juho Hyvärinen oli loppuviikosta jo joukkueen mukana, mutta pelaaminen on epävarmaa. Harjoitusottelussa AC Oulua vastaan säikäyttänyt Aleksandr Kokko on pelikunnossa.


RoPS - SJK lauantaina 25.1. kello 14.00 Heinäpään hallissa, Oulussa. Ottelu on nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia