FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 25.1.2020

​Pikkarainen myönsi HJK:n tulivoiman: "Ei tätä pidä kuitenkaan pelästyä"

​Pikkarainen myönsi HJK:n tulivoiman: "Ei tätä pidä kuitenkaan pelästyä"

Tommi Pikkaraisen valmentama TPS aloitti Suomen Cupin vierastappiolla HJK:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja TPS pistivät kauden 2020 käyntiin lauantai-iltapäivällä Telia 5G Areenalla pelatussa Suomen Cupin ottelussa.

Laajalla ja laadukkaalla materiaalilla operoiva HJK oli tyly isäntä omalla stadionillaan ja vei pelin lopulta selkein 3-0-lukemin. Klubi esitti ajoittain erittäin vahvaa peliä ja voitti kauden avauspelin täysin ansaitusti.

- Klubi oli todella vahva molempiin suuntiin ja jos tulet perässä koko ajan ja teet päälle vähän virheitä, niin lopputulos on tämä. Annettiin liikaa vauhtia ja tilaa HJK:lle yleensäkin. Tämä oli käyttökelpoinen tapahtuma, jos pystymme oppimaan tästä. Sitä opetusmateriaaliahan tästä meille riittää. Olihan tämä hyvä herätys, että mihin sarjaan ollaan tultu. Mentiin tänään vähän tällaisessa kouluun tutustustumisen hengessä, että tälläistä täällä on pojat, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen lohkaisi.

HJK lisäsi kaasua pelin tuoksinnassa, ja Jere Koponen sai venyä useaan otteeseen pitääkseen lukemat maltillisina.

- Ei tätä pidä kuitenkaan pelästyä, koska HJK tulee olemaan muillekin äärimmäisen vahva vastustaja. Heti kun saatiin vähän korkeampaa prässiä, niin sielläkin tuli pieniä ongelmia. Ja jos puolustetaan matalalla, niin se ei sellaisenaan riitä, vaan pitää tehdä myös töitä. Klubin kamppailupelaamisen taso on kova ja isossa kuvassa 3-0 on aika kohdallaan, Pikkarainen myönsi.

- Vaihdot oli suunniteltu etukäteen ja niillä mentiin. Jotkut ovat jumissa kovasta harjoittelusta ja joillakin jalka nousi vähän notkeammin. Meillä on pääpaino on edelleen kuitenkin harjoittelussa.

Lisää uutisia