FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 25.1.2020

Inter voittoon kaksijakoisessa ottelussa - "Ensimmäinen jakso suunnitelman mukaan"

Inter voittoon kaksijakoisessa ottelussa - "Ensimmäinen jakso suunnitelman mukaan"

Voitto maistui Jose Riveirolle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter aloitti urakkansa vuoden 2020 Suomen Cupin lohkovaiheessa lauantaina LähiTapiola-areenalla. IFK Mariehamnia vastaan pelattu ottelu päättyi lopulta Interin selvään 3-0 (1-0) -voittoon.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Interin heiniä. Kotijoukkue meni ottelussa johtoon 13. minuutilla, kun Elias Mastokangas laukoi Oskari Forsmanin torjunnasta seuranneen paluupallon maaliin. Torjuntaa edelsi Jesper Engströmin kova laukaus, jonka IFK-vahti torjui hienosti.

Interin toinen maali oli lähellä 27. minuutilla. Forsman sai kuitenkin torjuttua puolustajasta suuntaa vaihtaneen Matias Ojalan laukauksen. Ojala oli lähellä maalia myös 35. minuutin kohdalla. Myös tällä kertaa Forsman oli näppeineen kovan laukauksen tiellä.

Vierasjoukkue IFK Mariehamnin paikat olivat vähissä. Gustav Backaliden ja Maximo Tolonen pääsivät laukomaan, mutta varsinaisia torjuntoja Interin maalivahti Aati Marttiselle ei ensimmäisellä jaksolla tullut.

Toisen jakso oli Interin kannalta sekavampi. IFK:n prässi tuotti Interille vaikeuksia, minkä seurauksena pallon pitäminen oli vaikeaa. Vierasjoukkueella oli ensimmäisen vartin aikana neljä maalitilannetta, mutta yksikään näistä ei tuottanut tulosta. Lähimpänä maalia oli Riku Sjöroos 55. minuutilla. Aati Marttinen torjui laukauksen etukulmasta.

Ottelun lopulliseksi ratkaisuksi muodostui lopulta Interin toinen maali 72. minuutilla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Maalista vastasi läpiajosta Matias Ojala. Lopullisesti vieraiden pyristelyn ottelussa lopetti rangaistuspotkusta ottelun kolmannen maalin laukonut Alvaro Muniz. Pallo vietiin 11 metriin, kun Ojala kaadettiin Robin Buwaldan toimesta.

– Tämä oli meille kauden ensimmäinen virallinen ottelu. Olen tyytyväinen voittoon. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla pystyimme pelaamaan suunnitelmien mukaan, kehui Interin päävalmentaja Jose Riveiro omiaan.

Ottelun toisella jaksolla Inter oli alussa puolustuskannalla, mutta teki lopulta kaksi lisämaalia.

– Jouduimme puolustamaan toisella jaksolla. Kestimme heidän paineensa ja lopulta pystyimme tekemään kaksi maalia hyvistä vastahyökkäyksistä, summasi Riveiro.

Lisää uutisia