FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 20.1.2020

​"Pitää pystyä tuomaan lisäarvoa joukkueelle" – Juho Lähde on taas TPS:ssa

​"Pitää pystyä tuomaan lisäarvoa joukkueelle" – Juho Lähde on taas TPS:ssa

Juho Lähde TPS:ssa "silloin joskus" eli kaudella 2013. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS:n verkkosivuilla on alkanut uusi juttusarja TPS-tarinat, jonka ensimmäisessä osassa paluun seuraan tehnyt Juho Lähde kertoo oman tarinansa.

Reilut kuusi vuotta sitten Juho Lähteen ja hänen kasvattajaseuransa FC TPS:n tiet erkanivat. Kausi 2013 oli ollut huono niin Palloseuralle kuin Lähteellekin. Mestaruutta tavoittelemaan lähtenyt joukkue jäi Veikkausliigassa kahdeksanneksi, eikä taloudellisella puolella mennyt hyvin. Vasemman laitapuolustajan tontilla pelanneen Lähteen peli ei kulkenut pelipaikalla, joka ei ollut se kaikkein omin.

Kauden jälkeen Lähde teki sopimuksen Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa. Sopimusta allekirjoittaessaan hän tunsi haikeutta, mutta ajatteli jo tuolloin palaavansa jonain päivänä takaisin mustavalkoiseen turkulaisseuraan, jos asiat loksahtavat kohdalleen. Syksyllä 2019 ne loksahtivat. Lähde teki kaksivuotisen sopimuksen TPS:n kanssa pelattuaan pitkän rupeaman myös VPS:ssa.

Juho Lähde lähti TPS:stä nuorena poikana. Pohjanmaan-kierrokselta seuraan palaa 227 Veikkausliiga-ottelun kokenut konkari, joka on pelannut pääsarjatasolla kaikilla pelipaikoilla paitsi topparina ja maalivahtina. Juniorina Lähde mielsi itsensä enemmän taitopelaajaksi, mutta nykyisin 28-vuotias pelimies määrittelee vahvuuksikseen suhteessa muihin kestävyysominaisuutensa, periksiantamattomuutensa ja monipuolisuutensa.

– Pelkästään se, että on tullut takaisin kotiseuraan, ei riitä. Minun pitää pystyä tuomaan lisäarvoa joukkueelle ja osoittamaan johtajuutta, Lähde päättää.

Mitä kaikkea Lähteen matkaan on mahtunut aina lapsuusvuosista lähtien ja mistä lempinimi "Kyösti" juontaa juurensa? Lue tarkemmin TPS:n verkkosivuilta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia